Sport 31 Martie 2009 12:34
Peste 22 de persoane au murit si alte 132 au fost ranite la finalul partidei dintre Coasta de Fildes si Malawi, din preliminariile CM din 2010, dupa ce mai multi suporteri au incercat sa iasa din stadion ca urmare a prabusirii unui perete, informeaza Marca.

Peretele s-a prabusit in prelungirile partidei disputate pe stadionul Houphouet-Boigny, moment in care foarte multi suporteri au incercat sa iasa din arena, provocand o inghesuiala foarte mare la porti. Situatia a fost agravata de fortele de ordine, care, pentru a calma spiritele, au intervenit cu gaze lacrimogene.

Capacitatea stadionului este de aproximativ 45.000 de persoane, iar conform unor informatii, in timpul jocului, in arena erau prezenti peste 50.000 de oameni, in timp ce alti 50.000 erau la porti, in speranta ca vor reusi sa intre la meci.

Cei 132 de raniti au fost transportati la mai multe spitale din zona, cei mai multi fiind in afara oricarui pericol.

Meciul dintre Coasta de Fildes si Malawi a contat pentru Grupa E a preliminariilor CM din 2010, zona africana, si s-a terminat cu victoria gazdelor, scor 5-0.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.