Sport 30 Martie 2009 23:26
Omul de afaceri Gica Popescu a reusit o adevarata lovitura inainte de debutul crizei imobiliare.

La fel de norocos ca in perioada cand juca fotbal, Popescu si-a plasat inspirat banii castigati in fotbal, fiind cel mai bogat membru al Generatiei de aur.

Fostul capitan al echipei de fotbal a Romaniei Gica Popescu a reusit sa dea o adevarata lovitura anul trecut, exact inainte ca afacerile cu terenuri sa intre in colaps. Dovedind acelasi bun plasament ca in perioada in care era jucator activ, "Baciul” a vandut mai multe suprafete de teren companiei Avante Spacia, controlata de Inversiones Teneria SRL din Spania, parcele situate in comuna Tartasesti, comuna natala a fostului premier Adrian Nastase.

Valoarea tranzactiei s-a ridicat la aproape 43 de milioane de euro, potrivit unor surse din piata imobiliara. Dovedindu-se un priceput om de afaceri, Popescu se situa in toamna trecuta pe locul doi in topul celor mai bogati fosti sportivi, in spatele lui Ion Tiriac.

Conform informatiilor postate pe site-ul vot.ro, Gica Popescu a fost implicat in 24 de companii, cu activitati in imobiliare, sport, consultanta si impresariat. Una dintre companii - Dream Team Spirit ’94 - a fost fondata cu fostii componenti ai Generatiei de aur Gheorghe Hagi (cumnatul sau) si Dan Petrescu.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.