Sport 30 Martie 2009 22:43
Tehnicianul Stelei, Marius Lacatus, a declarat, duminica, agentiei NewsIn, ca nationala Romaniei putea obtine un rezultat pozitiv contra Serbiei, in conditiile in care jucatorii lui Radomir Antic nu au aratat un joc superior primei noastre reprezentative.

"Imi pare foarte rau pentru aceasta infrangere, nu cred ca Serbia a fost superioara Romaniei, dar a stiut sa profite de fazele fixe. La primul lor gol cred ca a fost hent, iar pe urma in a doua repriza cred ca se putea da penalty la Marius Niculae. In repriza a doua, noi am facut un joc mai bun si eram peste ei. Sansele de calificare la CM 2010 sunt foarte mici acum, dar atat timp cat mai exista sanse matematice trebuie sa jucam. Aseara, Serbia a aratat i n multe momente din joc ca nu s-a ridicat la valoarea unei echipe mari", a spus Marius Lacatus.

Intrebat ce parere are despre evolutia lui Codrea, Costea si Stoica, jucatori a caror prestatie a fost blamata de presa, Lacatus a raspuns: "Sigur ca randamentul unora din jucatorii care au evoluat aseara nu a fost poate cel mai bun, dar inainte de meci toti laudau primul '11' al lui Piturca. Toti spuneau ca e foarte bine ca joaca Stoica, Costea, Marica, ca e o echipa ofensiva...".

Lacatus a vorbit si despre decizia lui Piturca de a nu-l opri in lot pe Maximilian Nicu in meciul cu Serbia: "Asa a gandit Piturca. Si eu, daca as fi fost in locul sau, la fel procedam. Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca intra Max cu Serbia. Toata lumea ar fi intrebat de ce a fost folosit, ca era prea devreme... Max era la prima convocare, el avea nevoie sa inteleaga mai multe aspecte legate de echipa nationala".

In incheiere, Lacatus a fost de parere ca in jocul nationalei s-a facut simtita lipsa lui Chivu, Goian, Ovidiu Petre sau Banel Nicolita: "In asemenea meciuri conteaza lipsa chiar si a unui singur jucator de valoare. Au lipsit Ovidiu Petre, care a acuzat acea accidentare, Banel, despre care, cine stie, Piturca a considerat ca poate nu e in forma buna".

Tehnicianul ros-albastrilor s-a referit si la un eventual schimb de generatii la echipa nationala: "Sa ne uitam la echipa de tineret. Nu sunt foarte multi jucatori care sa poata juca titulari la nationala mare. Cu exceptia lui Cristian Tanase, care a jucat foarte bine cu Serbia... Sunt curios, ce jucatori pot sa vina din urma?".
Echipa nationala a Romaniei a pierdut sambata, in fata Serbiei, scor 2-3, pe teren propriu, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, si si-a diminuat considerabil sansele de calificare la turneul final.

Intr-un alt meci, Franta a invins sambata pe Lituania, in deplasare, scor 1-0, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010 si, in urma acestui rezultat, clasamentul arata astfel: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franta 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. Romania 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).
Urmatoare etapa a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie si programeaza meciurile Austria-Romania si Franta-Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.