Sport 30 Martie 2009 20:02
Pilotul britanic Lewis Hamilton a urcat o pozitie in clasamentul Marelui Premiu al Australiei, disputat duminica la Melbourne, dupa ce italianul Jarno Trulli a fost penalizat ca a depasit un adversar in timp ce pe circuit se afla safety car, informeaza Reuters.

Hamilton (McLaren) a terminat initial cursa pe locul 4, la aproape 3 secunde in spatele castigatorului Jenson Button (Brawn GP). Stewarzii circuitului au decis ca Trulli (Toyota) l-a depasit pe Lewis Hamilton in timp ce safety car-ul se afla pe circuit, iar pilotul a fost penalizat cu 25 de secunde. In urma acestei hotarari, Trulli nu a mai acumulat niciun punct, relateaza NewsIn. Astfel, pe locul 8 a urcat pilotul Sebastien Bourdais (Toro Rosso).

O alta penalizare a primit-o echipa Red Bull, aceasta fiind amendata cu 50.000 de dolari. De asemenea, unul dintre pilotii acesteia, Sebastian Vettel, a fost retrogradat cu 10 locuri pe grila de start in urmatorul Mare Premiu, dupa ce a provocat o coliziune in timp ce lupta pentru ocuparea pozitiei secunde in cursa.

Germanul a fost acuzat ca l-a fortat pe Robert Kubica (BMW Sauber) sa iasa in afara circuitului, cu numai trei tururi inainte de finalul cursei. Vettel a incercat sa continue pe circuit, desi roata din stanga fata era rupta, iar Red Bull a primit amenda pentru ca i-a cerut pilotului sa nu se opreasca.

Clasamentul in Marele Premiu al Australiei arata astfel: 1. Jenson Button (Brawn GP), 2. Rubens Barrichello (Brawn GP), 3. Lewis Hamilton (McLaren), 4. Timo Glock (Toyota), 5. Fernando Alonso (Renault), 6. Nico Rosberg (Williams), 7. Sebastien Buemi (Toro Rosso), 8. Sebastien Bourdais (Toro Rosso).

Clasament constructori: 1. Brawn GP 18p, 2. McLaren 6p, 3. Toyota 5p, 4. Renault 4p, 5. Williams 3p, 6. Toro Rosso 3p.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.