Sport 30 Martie 2009 20:00
Presedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, l-a atacat dur pe selectionerul Victor Piturca, despre care a spus ca este singurul vinovat pentru seria de esecuri a nationalei, acuzandu-l pentru selectia defectuoasa si pentru primul 11 trimis in teren la Constanta.

"Domnul Piturca, din pacate inca selectioner, nu a gasit vinovati decat arbitri. Vinovat pentru aceste esecuri pe teren propriu este doar selectionerul. Material are, degeaba spune ca nu. El este singurul vinovat pentru modul in care a alcatuit primul 11 si a facut selectia in general", a declarat Mihai Stoica, duminica, la GSP TV.

Stoica i-a reprosat lui Piturca faptul ca a atacat arbitrajul, care in opinia sa a fost bun, precum si modul in care a alcatuit echipa pentru meciul cu Serbia. Presedintele Unirii l-a facut ignorant pe selectioner pentru faptul ca i-a folosit pe Codrea si Costea pe posturi pe care acestia nu dau randament, precum si pentru ca a realizat prea tarziu ca Radoi trebuie sa joace in aparare, si nu la mijlocul terenului.

Alt motiv de nemultumire pentru Stoica au fost neconvocarile la nationala ale jucatorilor Tiberiu Ghioane, Florin Cernat si George Galamaz si, in plus, faptul ca selectionerul nu merge la meciuri sa observe jucatorii. "Cat de ignorant trebuie sa fie sa nu vina sa vada jucatorii? Pentru ce ia 50.000 de euro pe luna?", a declarat presedintele Unirii, care i-a mai reprosat selectionerului faptul ca nu a venit la Urziceni sa vada meciul cu Hamburg.

Potrivit NewsIn, Stoica s-a declarat nemultumit si de stilul defensiv impus de Piturca la nationala. "Nu stie cum sa atace, stie doar sa se apere. Mi-era mie jena la meciul cu Olanda", a comentat fostul oficial al Stelei, care a mai apreciat ca nationala nu trebuie sa joace 4-3-3, pentru ca nu are jucatori potriviti pentru acest sistem.

Mihai Stoica, cel care de mai mult timp se afla in razboi cu selectionerul, care l-a facut in trecut travestit, a avut grija sa reaminteasca respectivul episod si sa nege ca ar fi asa cum l-a numit Piturca, despre care a mai spus: "injura, jigneste si crede ca a iesit castigator".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut, sambata, in fata Serbiei, scor 2-3, pe teren propriu, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, si si-a diminuat considerabil sansele de calificare la turneul final.

Intr-un alt meci, Franta a invins, sambata, pe Lituania, in deplasare, scor 1-0, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru CM 2010, In urma acestui rezultat, clasamentul arata astfel: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franta 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. Romania 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Urmatoarea etapa a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie si programeaza meciurile Austria-Romania si Franta-Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.