Sport 30 Martie 2009 10:37
Capitanul echipei nationale, Adrian Mutu, a declarat, sambata, dupa infrangerea cu Serbia, ca atat timp cat mai exista sanse matematice, fotbalistii tricolori vor lupta in continuare pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2010

"Sarbii fost mai buni ca noi in prima repriza, dar daca eram mai atenti, puteam sa-i blocam. Ceea ce ma bucura e ca am avut atitudine, nu ne-am lasat batuti. Va fi foarte greu, dar cat mai avem sanse matematice, eu inca mai cred in calificare. Asta e forta noastra in momentul de fata, sper ca pe viitor sa reusim mai multe", a spus Mutu, care a mai adaugat ca nu are de gand sa se retraga de la echipa nationala dupa aceasta campanie de calificare, informeaza newsIN.

Fundasul nationalei, Razvan Rat, a afirmat ca infrangerea cu Serbia scoate practic Romania din cursa pentru calificarea la Campionatul Mondial: "Cu acesta infrangere am iesit din cartile calificarii. Teoretic, Romania poate bate in Franta si in Serbia, dar practic e mai greu. Rezultatul este injust, pentru ca am luat doua goluri din faze fixe. Am avut ghinion, am avut poate un penalty. Ne reprosam ca am luat gol din faze fixe, am facut greseli nepermise, nu avem scuze".

La randul sau, Bogdan Lobont a sustinut ca in ciuda scorului final, echipa Romaniei a etalat un joc bun: "Suntem putini dezamagiti. Cu putina atentie puteam evita golurile. Exceptand rezultatului, cred ca am facut un joc destul de bun. Am facut tot ce ne-a stat in putinta, dar din pacate nu am putut. Castigam impreuna, pierdem impreuna. Atat timp cat mai avem sanse matematice, mergem mai departe sa castigam fiecare meci de acum inainte. La felul cum am inceput repriza a doua, meritam mai mult. Dupa golul lor al treilea, ne-a fost greu sa revenim. Am luat trei goluri pe teren proprium, dar asta e, am mai luat trei goluri si cu Lituania".

Mijlocasul Paul Codrea a declarat ca nu a evoluat la potential maxim deoarece nu a jucat pe postul sau de baza: "Luptam pana la final, iar la final o sa vedem ce o sa iasa. Ala nu e postul meu, s-a vazut ca in repriza a doua, dupa intrarea lui Tanase, care e mijlocas stanga, echipa a jucat mai bine. Acolo joc pentru ca sunt nevoit sa joc, dar nu e postul meu de baza. Am luat doua goluri in urma unor faze fixe, dupa niste ingramadeli in careu. De la 2-0, puteam sa luam 5-0".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut, sambata, in fata Serbiei, scor 2-3, pe teren propriu, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, si si-a diminuat sansele de calificare la turneul final.

In urma acestui rezultat, Serbia a acumulat 12 puncte si isi consolideaza prima pozitie din clasament, in timp ce Romania ramane cu 4 puncte, dupa 4 meciuri disputate. Sambata seara s-a mai disputat meciul Lituania-Franta, incheiat cu scorul de 0-1.

Clasament: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franta 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. Romania 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Urmatoare etapa a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie si programeaza meciurile Austria-Romania si Franta-Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.