Sport 30 Martie 2009 10:31
Internationalul Mirel Radoi a declarat, sambata, dupa infrangerea cu Serbia de la Constanta, ca echipa nationala a Romaniei este obligata sa se impuna in fata Austriei, altfel tricolorii se vor face de ras in grupa de calificare pentru CM din 2010

"Ne-am batut singuri, poate din prea multa dorinta. Avem sanse mici, e foarte greu. In a doua repriza am jucat mai bine ca ei. Am si lucrat fazele fixe, nu avem nicio scuza. Daca nu castigam nici in Austria, ne facem de ras in grupa. Nu trebuie sa comentam arbitrajul, nu cred ca trebuie sa ne luam dupa o faza sau alta. Am gresit cu totii, de la Lobont la Marica", a spus Radoi, citat de newsIN.

Fundasul Cosmin Contra a afirmat ca un eventual esec impotriva Austriei i-ar grabi retragerea de la echipa nationala: "Pana cand nu mai sunt sanse matematice, nu putem spune ca am ratat calificare, insa va fi foarte greu sa mai ajungem la Mondiale. S-a vazut inca o data ca fazele fixe reprezinta calcaiul lui Ahile la echipa nationala. N-am batut singuri, sarbii nu au fost peste noi. Singura noastra optiune pentru este sa castigam toate meciurile care ne-au mai ramas si sa asteptam rezultatele contracandidatelor. Daca vom pierde si cu Austria, ma voi retrage de la nationala si voi lasa locul celor tineri".

La randul sau, Ciprian Marica a declarat ca jucatorii romani nu au respectat sarcinile trasate inainte de meci de selectionerul Victor Piturca: "Stiam ca va fi un meci greu, mai ales la fazele fixe. Nu am respectat ce ne-a spus Piturca la vestiare. Mai sunt sanse teoretice si trebuie sa jucam pana la capat. Sunt mahnit ca am pierdut azi, iar sansele noastre s-au diminuat'', a declarat Marica la finalul meciului cu Serbia, pierdut cu scorul de 2-3.

Mijlocasul Razvan Cocis a spus ca jucatorii pregatiti de Radomir Antic au evoluat mai bine si au meritat victoria: "Am pregatit fazele fixe, dar tot am luat doua goluri. Au fost mai buni ca noi si au meritat victoria. E greu sa revenim, sansele sunt foarte, foarte mici, dar speranta moare ultima. Ne dorim sa iesim cu fruntea sus din aceasta grupa".

Echipa nationala a Romaniei a pierdut, sambata, in fata Serbiei, scor 2-3, pe teren propriu, intr-un meci din Grupa a 7-a a preliminariilor pentru Campionatul Mondial din 2010, si si-a diminuat considerabil sansele de calificare la turneul final.

In urma acestui rezultat, Serbia a acumulat 12 puncte si isi consolideaza prima pozitie din clasament, in timp ce Romania ramane cu 4 puncte, dupa 4 meciuri disputate. Sambata seara s-a mai disputat meciul Lituania-Franta, incheiat cu scorul de 0-1.

Clasament: 1. Serbia 12p (5 jocuri), 2. Lituania 9p (5j), 3. Franta 7p (4j), 4. Austria 4p (4j), 5. Romania 4p (4j), 6. Insulele Feroe 1p (4j).

Urmatoare etapa a Grupei a 7-a se va disputa la 1 aprilie si programeaza meciurile Austria-Romania si Franta-Lituania.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.