Sport 30 Martie 2009 11:52
Comitetul Olimpic International (CIO) a luat aceasta hotarare anularii traseului international al flacarii olimpice in cadrul unei reuniuni de ieri, ce a avut loc la Denver, informeaza AFP

"Am hotarat ca este mai bine ca traseul flacarii olimpice sa fie facut in interiorul granitelor tarii organizatoare", a afirmat directorul executiv al CIO, Gilbert Felli, potrivit NewsIn.

In 2008, in timpul periplului flacarii olimpice au avut loc mai multe incidente, totul culminand la Paris cu stingerea simbolului Jocurilor Olimpice de la Beijing. Astfel, organizatorii Jocurilor Olimpice de Iarna de la Vancouver, din 2010, si de la Londra, din 2012, au hotarat sa faca un traseu national pentru simbolul olimpic.

CIO a anuntat deja ca va sugera acelasi lucru si organizatorilor Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, din 2012. Flacara olimpica este aprinsa la Olympia, in Grecia, si pana acum a fost purtata pana in orasul gazda de catre mai multi atleti.

Flacara joaca un rol important la ceremonia de deschidere si arde pe tot parcursul Olimpiadei. Torta olimpica a fost introdusa la Olimpiada din 1936 de la Berlin.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.