Astazi, de la ora 11, se disputa ultima etapa din Divizia B * Pandurii contra FC Sibiu (seria a II-a) si Jiul contra Gaz Metan (seria a III-a) sunt duelurile la distanta pentru doua locuri din prima divizie * FC Vaslui este deja promovata * In seria a II-a se joaca tare si la retrogradare

Seria I

Ultima etapa se joaca doar pentru ca este trecuta in program. FC Vaslui este promovata in Divizia A de cateva etape, in timp ce FC Ghimbav, Unirea Focsani (echipa desfiintata intre timp) si Politehnica Timisoara au retrogradat in Divizia C.

Seria a II-a

Aici se joaca atat promovarea, cat si retrogradarea. Pandurii ocupa primul loc, cu 62 de puncte, urmata de FC Sibiu, cu 61p, si de CS Otopeni, cu 59p. Pandurii joaca in deplasare, cu Building Vanju Mare, si pentru a promova trebuie sa scoata cel putin acelasi numar de puncte pe care FC Sibiu le va obtine acasa cu Dacia Mioveni. La egalitate de puncte, Pandurii termina pe primul loc deoarece are golaverajul mai bun (+32 fata +24 in acest moment), in conditiile in care exista egalitate perfecta in meciurile directe (1-0 si 0-1).

Daca in egalitatea de puncte intra si CS Otopeni (daca bate in deplasare pe Rapid II, coroborat cu o infrangere a Pandurilor si un egal al lui FC Sibiu; caz in care cele trei echipe au cate 62 de puncte), atunci, conform clasamentului in trei, FC Sibiu termina pe primul loc (FC Sibiu - 9p, Pandurii -7p, Otopeni - 1p). La retrogradare se bat, pentru a evita doua locuri care duc spre C, Inter Gaz - 33p (locul 12), Inter Pitesti - 31p (locul 13), Building - 30p (locul 14) si Oltul Slatina - 28p (locul 15), in conditiile in care Rulmentul Alexandria - 13p (locul 18) este retrogradata. Inter Gaz are nevoie de un punct acasa cu Unirea Urziceni, dar poate ramane in B si daca pierde, cu conditia ca Inter si Building sa nu castige. Building poate retrograda insa si daca va invinge pe Pandurii, daca Inter Gaz face egal, iar Inter Pitesti bate la Slatina pe Oltul. Care Oltul scapa daca bate pe Inter Pitesti, iar Building nu castiga.

Seria a III-a

Se joaca doar pentru promovare. Jiul este lider, cu 62 de puncte, si iese la Dej pentru meciul cu Unirea (echipa fara griji). Gaz Metan are tot 62 de puncte si joaca acasa cu CS Deva (alta echipa fara griji). La meciurile directe intre Jiul si Gaz Metan este egalitate perfecta (1-0 si 0-1), dar Jiul promoveaza la egalitate de puncte la criteriul golaverajului (+42 fata +28 in acest moment). Jiul are nevoie de cel putin acelasi rezultat ca Gaz Metan pentru a promova. La retrogradare lucrurile sunt clare: Corvinul s-a desfiintat, iar Oasul Negresti si ACU Arad sunt deja in Divizia C.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.