Divizia A isi desemneaza astazi campioana. Meciul care va stabili partea fruntasa a clasamentului se joaca pe stadionul Ghencea, intre Steaua si Poli Timisoara. Ocupanta locului 2, Dinamo, isi joaca sansa la titlu in fata lui FC Arges

Steaua decide azi campioana Romaniei. Echipa din Ghencea joaca in fata propriilor suporteri cu Poli Timisoara meciul pentru castigarea celui de al 22-lea titlu, in timp de dinamovistii aflati doar la un punct in spatele formatiei steliste asteapta in continuare pasul gresit al acestora.

Daca va pierde astazi si Dinamo castiga la Pitesti, Steaua se poate totusi mandri ca in sezonul acesta, tot ea a fost cea care a stabilit cine va lua titlul. Dupa un parcurs bun in tur, formatia din Ghencea a inceput returul cu un avans substantial in fata celorlalte contracandidate. Dar prin esecurile de de la Alba Iulia si de la Iasi, unde a remizat in fata unor echipe aflate la subsolul clasamentului si prin infrangerile de la Constanta, Galati si de pe Cotroceni, le-a lasat pe Dinamo si pe Rapid sa se apropie si sa tinteasca la prima pozitie in clasament.

Dar Rapid a remizat cu Apulum Alba Iulia pe teren propriu, cu cinci etape inainte de final, apoi a mai terminat doua meciuri in deplasare la egalitate cu Dinamo si FC Arges si au iesit din lupta pentru locul intai. Inaintea ultimei etape giulestenii se situeaza pe pozitia a treia la patru puncte de lider, in timp ce Dinamo nu a gresit decat o data pe acest final de campionat, cand a terminat la egalitate meciul cu Rapid.

Inaintea meciului de azi, antrenorul echipei Poli AEK Timisoara, Cosmin Olaroiu, a declarat ca pe el nu il intereseaza cine va lua titlul in acest sezon. Echipa condusa de el vine la Bucuresti ca sa castige: "Noi avem obligatia sa jucam pentru clubul nostru. Se anunta o atmosfera incendiara si imi doresc ca echipa mea sa joace cu dezinvoltura si curaj."

El a refuzat si banii oferiti de conducatorii dinamovisti jucatorilor de la Timisoara pentru a incurca Steaua in lupta pentru titlu. De partea celalta, antrenorul interimar al Stelei, Dumitru Dumitriu a spus ca a pregatit foate bine "cel mai important meci al anului" si ca nu asteapta ajutor din alta parte, desi echipa din Ghencea nu poate conta azi pe doi titulari Mirel Radoi, suspendat si Florin Dumitru care este accidentat. Meciul va fi arbitrat de Sebastian Coltescu, aflat la cel mai important meci din cariera sa.

La randul sau, Dinamo, antrenata de Ioan Andone va juca la Pitesti fara doi jucatori de baza. Claudiu Niculescu si Florentin Petre, accidentati, nu pot participa la meciul care o poate face pe Dinamo campioana a Romaniei pentru a 18-a oara. La FC Arges nu va juca nici unul dintre jucatorii vicepresedintelui dinamovist, Gigi Netoiu, jucatori din care o parte sunt titulari. Stefan Preda, Marius Sava, Ciprian Danciu, Bogdan Vrajitoarea, Cornel Dobre si Viorel Domocos au fost deja trimisi in vacanta de Sorin Cartu pentru a elimina orice suspiciune de non-combat din partea acestora. Sorin Corpodean va arbitra la centru meciul de la Pitesti, cel care a fost acuzat anul trecut ca a fluierat pro Dinamo la finalul sezonului trecut.

Toate meciurile din ultima etapa incep la ora 17.00.

Rapidistii tin cu Steaua

Spre divizia B vor merge anul acesta Universitatea Craiova, FC Brasov si Apulum Alba Iulia. In retur, echipele retrogradate s-au complacut, ca niciodata, in conditia lor de victime sigure. N-au mai existat planuri mari de salvare, n-au mai fost cooptati antrenori specializati in gestionarea situatiilor de criza (Florin Halagian), iar cei care totusi au venit intr-un tarziu (Gabi Stan, Marian Bondrea) n-au reusit sa-si indeplineasca obiectivul. Ca niciodata, ultima etapa este rezervata luptei la varf, pentru campionat si participarea in cupele europene. Daca in alti ani ultima etapa aducea meciuri de vacanta pentru echipele din partea superioara a clasamentului, singurele necunoscute fiind retrogradatele, anul acesta finalul e de foc.

Autointitulata "campioana morala" a acestei editii de campionat pentru jocul corect, fara scenarii pregatite din culise, Rapid Bucuresti se afla, cu o etapa inaintea vacantei, pe locul trei, fara nici o sansa la titlu, dar cu sperante la prinderea unui loc pentru participarea la anul in Cupa UEFA.

Rapidul se afla in situatia paradoxala de a tine in aceasta ultima etapa cu Steaua pentru ca o eventuala incoronare a lui Dinamo, i-ar scoate din Europa pe rapidisti. Asta pentru ca Dinamo ar realiza eventul, iar al doilea loc pentru Cupa UEFA ar reveni finalistei din Cupa Romaniei, Farul Constanta. Totusi, pentru a astepta victoria Stelei si automat participarea in UEFA, Rapidul trebuie sa-si asigure locul 3. FC National, aflata la 2 puncte in spatele giulestenilor, are o partida relativ usoara cu FCM Bacau in Cotroceni si poate sufla locul 3 Rapidului daca acestia pierd in Regie in fata "gastii nebune" .

Coroborat cu o eventuala victorie a Stelei, Nationalul poate fi, astfel, cea de-a doua reprezentanta a Romaniei in Europa. Rapidul are nevoie de un punct pentru a-si asigura locul 3, stand mai bine ca Nationalul la confruntarile directe. Va fi greu pentru ca Dan Petrescu, antrenorul Sportului, are o polita de platit pentru modul in care a fost inlaturat de la Rapid.

In rest, doar meciuri de vacanta. Farul este singura echipa care-si cunoaste inca de pe-acum pozitia finala in clasament. Locul 5 indiferent de rezultatul cu Apulum.

Celelalte echipe pot urca sau cadea unul sau doua pozitii, detaliu nesemnificativ.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.