Sport 27 Martie 2009 00:39
Atletismul, baschetul si canotajul sunt sporturile cu cei mai multi bani in 2009. Sportul national, oina, va avea un buget de 100.000 de lei, bani de la MTS primind si Federatia de Table.
Sportul romanesc a fost nevoit sa supravietuiasca trei luni fara bani din cauza intarzierilor in alcatuirea bugetului. Federatiile si-au primit in sfarsit in aceasta saptamana zestrea pe 2009, dupa negocieri cu conducerea Ministerului Tineretului si Sportului. In comparatie cu 2008, sumele primite sunt in majoritatea cazurilor mult mai mari, chiar daca anul trecut au fost Jocurile Olimpice de la Beijing.

Atletismul a prins si in 2009 cea mai mare felie din bugetul repartizat federatiilor, peste 15 milioane de lei (fata de doar 8 anul trecut), fotbalul nu cerseste mila statului, iar gimnastica merge pe barna cu sume doar usor marite fata de 2008, 4,2 milioane, fata de 3,8.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.