Sport 26 Martie 2009 02:48
Fundasul "tricolor" a admis ca "decarul" este cel mai important om al nationalei, dar ca fara coechipierii sai nu ar reusi nimic

Cu trei zile inaintea meciului decisiv cu Serbia, in jurul lui Mutu se naste o noua controversa, legata de importanta sa la nationala. Dupa ce selectionerul a afirmat in nenumarate randuri ca reprezentativa nu sta intr-unul sau doi jucatori, si coechipierii "Briliantului" s-au exprimat in acest sens. Razvan Rat a acceptat ca Mutu e cel mai bun "tricolor", dar, asemenea lui Contra sau Marica in trecut, a avut o reactie usor deranjata, explicabila pentru expunerea de care se bucura atacantul de la Fiorentina.

"Sa salveze Mutu nationala Adica sa ne arunce colacul sau cum? Mutu e jucatorul cel mai important al echipei nationale si atat. Este jucatorul care fara echipa nu este Adi Mutu. Mutu nu joaca singur. Indiferent cine ar fi fost liderul nationalei, Cocis sau Codrea, oricare, echipa il scoate in fata. E clar ca echipa il propulseaza ca lider si fara echipa nu poate fi cine este. Mutu este jucatorul numarul 1 al nationalei si e normal ca adversarii sa-l trateze in mod special.

El este jucatorul reprezentativ care poate sa inventeze si sa faca dintr-o faza simpla un gol, asta e talentul lui. Dar fara o echipa care sa-l ajute nu poate face nimic. Este insa foarte important ca Mutu sa fie in forma, sa fie in apele lui", a spus fundasul de la Sahtar Donetk. Cat despre meciul de sambata, Rat a fost foarte categoric.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.