Sport 26 Martie 2009 02:40
Antrenorul Mircea Rednic s-a declarat multumit de evolutia mijlocasului Ianis Zicu in partida amicala cu CS Buftea, in care a fost integralist si a marcat de doua ori, insa spune ca acesta trebuie sa mai astepte inainte sa fie folosit in mod frecvent si in jocurile oficiale.

"Mi-a placut cum s-a miscat Zicu, nici nu mai stiu de cand nu a mai jucat un meci intreg. El poate decide un meci, e in forma, dar trebuie sa mai aiba rabdare inainte sa joace mereu. Va merge alaturi de echipa a doua la Botosani, alaturi de alti sase jucatori de la noi, pentru meciul din Liga a II-a", a spus Rednic, adaugand ca este multumit si de jocul lui Papa Malick, pe care il considera "om de nationala".

Tehnicianul afirma ca Dinamo trebuie sa castige in fata Rapidului, saptamana viitoare, chiar daca meciul se va juca la numai 48 de ore dupa partida nationalei cu Austria. "Am 11 jucatori accidentati sau selectionati. Rapid are doar doi, insa nu conteaza asta, putem sa jucam si azi, si maine, si cand vor ei. Rapid e o echipa buna si o consider o contracandidata serioasa la titlu.

Pe mine nu m-au adormit acele declaratii ale lor ca nu au bani".

Despre jocul Romania-Serbia din preliminariile Campionatului Mondial, Rednic a spus: "E un moment foarte important pentru fotbalul romanesc, e un meci care trebuie neaparat castigat. Noi mereu am jucat bine in meciurile decisive, am reactionat pozitiv, dar ma intreb de ce nu ne-am mobilizat de la inceput si doar acum".
Mijlocasul Ianis Zicu considera ca partida cu CS Buftea este un eveniment important pentru el, mai ales ca a fost integralist dupa foarte multa vreme: "Este un meci care ma ajuta mai mult din privinta minutelor jucate. O voi lua treptat, am nevoie de multe meciuri in picioare. Pentru asta ma pregatesc, imi doresc sa dau goluri si in meciurile oficiale".

In alta ordine de idei, Adrian Cristea a suferit o usoara accidentare in partida cu CS Buftea, in timp ce Nicolae Mitea nu a jucat tot din cauza unor probleme medicale.

Liderul Ligii I, Dinamo, s-a impus, miercuri, scor 3-1, in deplasare, in fata formatiei din al doilea esalon CS Buftea, intr-un meci amical in care Ianis Zicu a fost integralist pentru prima oara in ultimul an si a marcat doua goluri, fiind si capitanul echipei dupa iesirea lui Danciulescu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.