Conform ultimei analize realizate de catre Deloitte, englezii sunt campionii Europei in ceea ce priveste veniturile. Victoria echipei Liverpool, din finala Ligii Campionilor, a adus in vistieria clubului 30 de milioane de lire sterline, dar vor mai veni si alte sume importante.

Per total, cluburile din Anglia au avut venituri totale de 1,3 miliarde de lire sterline in sezonul 2003/2004, astfel ca Premier League a devenit cea mai bogata liga din Europa, detinand o cota de 18 la suta din intreaga piata europeana. Sezonul 2003/2004 a reprezentat, pentru Chelsea, venirea lui Abramovici, fapt care a avut repercusiuni asupra fotbalului englez, dar si asupra celui european.

Deloitte estimeaza ca, pana acum, Chelsea a investit aproximativ 300 de milioane de lire sterline, iar in vitrina clubului a poposit titlul de campioana. "Din punct de vedere financiar, campionatul englez devine din ce in ce mai puternic. Acest lucru ofera un avantaj englezilor atunci cand vine vorba de atras fotbalisti straini", a spus un colaborator al firmei Deloitte.

Puterea financiara crescuta a cluburilor din Anglia este datorata veniturilor realizate din televizari, dar si incasarilor realizate in momentul disputarii partidei. Pentru sezonul 2004/2005, Deloitte preconizeaza o scadere a veniturilor din cauza ca intra in vigoare un nou angajament cu televiziunile. Oricum, specialistii se asteapta ca aceasta scadere sa fie redusa, urmand sa fie compensata cu venituri obtinute in ziua meciurilor, dar si din vanzarea echipamentelor sportive.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.