Romania a castigat cu scorul de 3-0 (2-0) partida cu Armenia din preliminariile Cupei Mondiale din 2006. Pentru succesul de la Constanta nu s-a curs multa sudoare, valoarea armenilor fiind prea scazuta chiar si pentru actuala echipa tricolora. A fost o victorie de palmares, intr-un moment in care drumul catre Germania a fost distrus chiar de actualii componenti ai lotului.

Cu nasurile pe sus, cu nopti pierdute prin discoteci si baruri, cu un rezultat pozitiv la controlul doping, cu buzele bogate-n lipici atunci cand trebuie sa vorbeasca tarii prin intermediul presei si cu fetele plecate la finalul jocurilor, tricolorii au distrus o noua calificare. Nu toti trebuie insa trecuti la index. Nu sunt doar ei vinovati: sa nu-i uitam pe sefii Federatiei si pe selectioneri. Din toata aceasta mlastina se ridica unicul erou: Dorinel Munteanu.

Nu-i singur

Unicul supravietuitor al generatiei de aur este motorul unei echipe de fite. La 37 de ani, Dorinel este mult mai lucid decat jucatori cu cel putin zece ani mai tineri, desi salariile "lupilor tineri" ametesc orice microbist.

Imediat dupa esecul de la Rotterdam, Munteanu a lasat sa se inteleaga ca meciul cu armenii va fi ultimul. Si-a dat seama ca joaca alaturi de unii fotbalisti care n-au mandrie, motiv pentru care n-are nici un rost sa continue pentru a dobori recordul de selectii al lui Gheorghe Hagi (125).

In minutul 83 al jocului cu armenii, Dorinel a fost schimbat, moment in care isteria s-a pornit chiar pe arena "Gheorghe Hagi". Cei 7.000 de spectatori s-au ridicat in picioare pentru a-l aplauda pe "Munti". Scandarea "Te vom iubi mereu" l-a marcat pe jucator, care a fost nevoit sa faca aproape un tur al stadionului pentru a-si prezenta multumirile. In acel moment, probabil ca Dorinel era decis sa-si agate ghetele-n cui.

A urmat episodul de la vestiare, cand coechipierii l-au aplaudat si i-au strigat "Dorinel este Gica Hagi doi". Probabil ca acesta a fost momentul de cotitura. "Nu a spus nimeni ca ma retrag. De ce ma intrebati daca ma retrag? Daca ma respectati, ar trebui sa ma intrebati daca ma simt bine, daca mai am placerea de a juca fotbal. Nu trebuie sa ma intrebati de fiecare data daca ma retrag, nu merit asa ceva. Cred ca am facut multe lucruri bune pentru fotbalul romanesc. Ma bucur ca publicul a fost alaturi de mine. Nu stiu daca ati observat, dar oriunde ma duc in tara publicul ma ovationeaza", a comentat "Munti".

Astfel, Dorinel are toate sansele de a bate recordul lui Hagi inca din actuala campanie de calificare, tricolorii mai avand de jucat cu Andorra, Cehia si Finlanda.

Ajutor pentru Piti

Dorinel considera ca Romania nu mai are practic nici o sansa de calificare la Cupa Mondiala din Germania, dar Nationala are nevoie de victorii pentru a-si pregati drumul pentru Euro 2008. Victoriile Cehiei (6-1 cu Macedonia, pe teren propriu) si Olandei (4-0 cu Finlanda, in deplasare) nu mai dau sperante tricolorilor.

"Sper ca selectionerul sa gaseasca o formula de echipa pentru urmatoarea campanie de calificare", a spus Munteanu, care a lasat sa se inteleaga ca-i va acorda tot sprijinul lui Piturca.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.