Sport 20 Martie 2009 22:45
Americancele se impart intre sala de antrenament si filmarile pentru reclame, romancele doar asteapta oferte.

Anastasia Liukin, Shawn Johnson, Sandra Izbasa si Steliana Nistor - patru nume de rezonanta in gimnastica mondiala. Aparent intre cele patru nu exista prea multe deosebiri: sunt tinere, frumoase, celebre.

Si totusi, viata lor este atat de diferita. "M-am nascut intr-un loc gresit“, spunea cu ceva timp in urma fosta vicecampioana mondiala la gimnastica Emilia Eberle.

Iar declaratia acesteia pare sa fie sustinuta in totalitate de medaliata cu bronz de la Beijing, Steliana Nistor. Retrasa din activitatea competitionala din cauza unor probleme de sanatate, gimnasta din Sibiu a realizat ca Olimpiada din China a insemnat nu doar finalul carierei, ci si trecerea ei in anonimat.

"Nu stiu de ce lumea nu ma vede si pe mine.Am muncit mult, am strans din dinti si am concurat in ciuda durerilor de spate, dar dupa ce m-am lasat se pare ca am fost uitata. Nimeni nu s-a mai interesat de soarta mea, nimeni nu mi-a oferit sansa de a face ceva.

In afara scolii (n.r. - este studenta in anul I la Facultatea de Sport din Sibiu) nu am alta treaba. Si asta in ciuda faptului ca domnul profesor Turcu este un om intelegator si mi-ar permite sa ma ocup si de alte lucruri paralel cu scoala. As fi fost dispusa la orice efort, nu mi-e teama de munca. As fi vrut sa am si eu norocul americancelor si sa fiu solicitata sa fac reclame. Eu cred ca nu doar sportivele de mare valoare trebuie promovate, ci toatele fetele din echipa, pentru ca toate am muncit din greu“, spune Steliana Nistor.

Medaliata cu aurul olimpic la sol, Sandra Izbasa a optat pentru continuarea carierei. Stelista nu a avut prea mult timp la dispozitie pentru a-si savura succesul de la Beijing. Intrucat Europenele bat la usa, Sandra a fost nevoita sa revina rapid in sala de la Deva. Ba chiar, luna trecuta, ea a participat in SUA la concursul organizat de Nadia Comaneci.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.