Lotul olimpic de inot se afla in restructurare totala dupa retragerea, la finalul anului trecut, a celor mai reprezentativi componenti ai sai.

Mai intai, Ioan Gherghel, care in 2002, la CM de inot in bazin scurt (25 m) de la Moscova, a adus cea dintai medalie pentru inotul masculin romanesc, si Dragos Coman, primul sportiv roman care a cucerit o medalie in cadrul intrecerilor masculine mondiale de inot in bazin olimpic – bronz la CM din 2003 de la Barcelona –, si-au anuntat definitiv retragerea din activitatea competitionala.

Apoi, medaliatii olimpici Camelia Potec si Razvan Florea, care, desi isi continua cu rezultate excelente carierele sportive, nu s-au hotarat daca vor participa si la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012, cei doi valorosi inotatori refuzand, cel putin pentru moment, sa faca parte din lotul olimpic.

"Desi lotul largit pentru Londra nu a fost definitivat oficial, stim ca Florea si Potec nu vor fi inclusi printre componentii acestuia. Cei doi au precizat ca nu doresc sa-si ia un angajament pe termen atat de lung, in conditile in care nu stiu daca vor continua pana in 2012", a spus Octavian Tileaga, antrenorul federal al FR de natatie si pentatlon modern.

Romania Libera

Sursa: Romania LiberaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.