Sport 19 Martie 2009 23:45
Antrenorul echipei FC Brasov, Razvan Lucescu, a fost suspendat, miercuri, o etapa si amendat cu 3.200 de lei de Comisia de Disciplina a FRF, pentru injuriile aduse capitanului Stelei, Sorin Ghionea, la finalul meciului dintre cele doua formatii, din etapa a 19-a a Ligii I.

Intr-un alt caz judecat miercuri, Comisia de Disciplina l-a sanctionat pe finantatorul clubului FC Timisoara, Marian Iancu, care a fost suspendat pentru 18 luni si a primit o penalitate sportiva de 450.000 lei pentru jignirile si declaratiile calomnioase facute in presa la adresa presedintelui FRF, Mircea Sandu. Iancu a mai fost suspendat in urma cu doua saptamani pentru 10 luni si amendat cu 300.000 de lei, tot pentru declaratiile facute la adresa lui Sandu si a forului pe care acesta il conduce.

O sanctiune severa a primit si sponsorul echipei Mechel Campia Turzii, Ion Ghita, care a fost suspendat un an si a primit o penalitate sportiva de 12.700 lei, pentru ca a agresat fizic brigada de arbitri care a oficiat la jocul de pe teren propriu cu FC International Curtea de Arges.

Un alt caz judecat a fost cel al masorul echipei Universitatea Cluj, Mircea Moldovan, care l-a agresat pe jucatorul lui International Curtea de Arges, Marin Constantinescu, in pauza meciului dintre cele doua formatii, disputat in etapa a 20-a a Ligii a II-a, provocandu-i un traumatism cranio-cerebral, dupa ce l-a lovit cu capul in figura. Pentru gestul sau, Moldovan a fost suspendat 12 luni si a primit o penalitate de 2.100 lei.

Altfel, jucatorii Mihai Roman (FC Brasov) si Cristian Silvasan (Gloria Bistrita) au fost suspendati fiecare cate o etapa si amendati cu 700 de lei, in urma cartonaselor rosii primite in etapa a 20-a a Ligii I.

In sedinta de miercuri, Comisia a ratificat si cererea de penalizarea financiara a jucatorului Lucian Burdujan (Sporting Club Vaslui), cu 10 la suta din contractul pe anul 2008-2009, pentru comportament nesportiv.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.