Sport 19 Martie 2009 23:43
Selectionerul echipei nationale, Victor Piturca, a declarat, miercuri, ca nu doreste sa se puna o presiune foarte mare pe Maximilian Nicu si nu considera ca este cazul ca mijlocasul formatiei Hertha Berlin sa fie privit ca un salvator al echipei nationale.

"Sper ca Nicu sa fie un castig pentru echipa nationala. Vreau ca deocamdata sa-l integrez in mijlocul echipei nationale. Sa vedem cum va reactiona, dar nu cred ca vor fi probleme mari. Nu e cazul sa-l privim ca pe un salvator al echipei nationale. E o presiune mare pe el, insa voi sti cand va fi momentul sa-l folosesc si sper sa iau o decizie buna, pentru ca vreau sa joace cu determinare si personalitate", a spus Piturca la Realitatea FM.

Tehnicianul nationalei a mai afirmat ca nu este sigur ca oficialii FRF mai doresc sa-l tina in functie daca va rata calificarea la CM din 2010:

"Mi-am dorit sa raman mai mult timp la echipa nationala atunci cand mi-am negociat contractul, insa cei de la FRF au alta viziune si vad ca acum au ajuns la vorba mea. Poate vor sa schimbe generatiile cu o alta conducere tehnica. Eu am inceput reconstructia echipei nationale de cand am venit aici. Am adus multi jucatori noi, unii s-au integrat, cu ei s-au obtinut rezultate. Degeaba spui ca vrei reconstructie, daca nu vrei sa te califici in 2012 pentru a pregati preliminariile din 2014. Cine iti garanteaza ca o poti obtine?".

Victor Piturca a mai negat inca o data zvonurile care il dadeau din vara pe postul de director tehnic la Dinamo: "Sunt numai prostii. Nu s-a pus problema, nu am discutat cu nimeni aceasta problema. Daca, prin absurd, voi fi demis de la nationala, 6-8 luni nu mai vreau sa pregatesc nicio echipa. E foarte dificil ca eu sa ajung la Dinamo, am niste principii. Sansele ca eu sa ajung la Dinamo sunt de unu la suta. Am lasat acest procent ca lumea sa inteleaga foarte bine cum stau lucrurile".

Romania va intalni Serbia la 28 martie, la Constanta, si Austria la 1 aprilie, la Klagenfurt, in doua partide care conteaza pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.