Sport 18 Martie 2009 17:20
Forul european de fotbal este dispus sa sustina organizarea unei noi competitii, Super Liga Europeana, care sa inlocuiasca cele doua competitii inter-cluburi existente, Liga Campionilor si Cupa UEFA, informeaza Reuters.
Asociatia Cluburilor Europene, care reprezinta cele mai puternice 137 de cluburi de fotbal din Europa, a discutat in cadrul unei intalniri la Nyon despre posibilitatea infiintarii unei "Super Ligi", potrivit publicatiei franceze France Football, in timp ce cotidianul Gazzetta dello Sport scrie ca UEFA este dispusa sa sustina proiectul.

Super Liga ar putea sa fie formata din trei divizii, fiecare cu 20 sau 22 de cluburi, cu echipe care promoveaza si altele care retrogradeaza, potrivit NewsIn.

"Toata lumea stie care este filosofia mea legata de competitiile europene, dar lumea se schimba si trebuie sa fim atenti in acest caz. Daca ar fi dupa mine, as vrea sa se revina la modul in care erau organizate competitiile in trecut, doar cu sistem eliminatoriu. Trebuie sa analizam foarte bine fiecare sugestie. Vom asculta opinia cluburilor si apoi vom lua o decizie", a explicat presedintele UEFA, Michel Platini.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.