Sport 18 Martie 2009 16:05
Presedintele Traian Basescu i-a decorat, marti, la Palatul Cotroceni, pe membrii delegatiei Romaniei care au participat la Jocurile Mondiale de Iarna "Special Olympics", ca multumire pentru vointa sportivilor, tineri cu dizabilitati, de a se integra in societate la cel mai inalt nivel.

Sportivii, reprezentantul Special Olympics, cat si antrenorii sportivilor care au obtinut premii pentru echipa Romaniei la Jocurile Mondiale desfasurate in Idaho, au fost rasplatiti de seful statului, marti, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Palatul Cotroceni, cu medalia "Meritul Sportiv" clasa I, a II-a, a III-a sau cu plachete, in functie de performantele obtinute, transmite NewsIn.

Presedintele le-a spus tinerilor, dupa ce le-a inmanat decoratiile, ca reprezinta un exemplu pentru societate, pentru vointa de autodepasire si pentru ca nu au asteptat "sa li se dea", ci au luptat pentru a ajunge la cel mai inalt nivel. "Ati castigat nu doar o competitie sportiva, ci si competitia cu viata. Dorinta de a fi primii, de a fi in competitie, dorinta de a va afirma a fost deasupra dizabilitatilor pe care le aveti.(..) Sunteti oameni puternici, demni de tot respectul, carora am dorit sa le multumesc", le-a spus seful statului sportivilor.

La randul sau, conducatorul delegatiei, Cristian Ispas, a multumit presedintelui pentru ca a aratat ca institutia prezidentiala este preocupata de situatia tinerilor cu dizabilitati. Presedintele le-a spus sportivilor, la un pahar de suc, ca ei fac diferenta, fata de cei care, "desi perfect sanatosi, asteapta sa li se dea".

La ceremonia de la Palatul Cotroceni a participat si ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.