Primele echipe romanesti care intra in focul cupelor europene sunt Gloria Bistrita si CFR Cluj, care participa in Cupa UEFA Intertoto. Conform tabloului dat publicitatii de UEFA, clujenii vor intalni in turul doi pe Athletic Bilbao, iar Gloria Bistrita, daca se va califica in turul trei, va da piept cu Deportivo La Coruna. Cele doua formatii romanesti intalnesc adversari modesti in primele tururi si este foarte probabil ca cele doua echipe spaniole sa viziteze Romania in luna iulie.

CFR Cluj va evolua, acasa, pe 18 sau pe 19 iunie, impotriva formatiei lituaniene FK Vetra Vilnius. Chiar daca adversarii provin dintr-un fotbal slab cotat, conducatorii clujeni se asteapta la ce este mai rau. "Am fost avertizat ca lituanienii sunt foarte puternici, bataiosi si ca stau excelent la capitolul fizic. Trebuie neaparat sa-i luam in serios. Vrem sa ne calificam in turul doi si sa aducem pe Athletic Bilbao la Cluj", a declarat presedintele ardelenilor, Iuliu Muresan.

Gloria Bistrita va intalni, tot la sfarsitul saptamanii viitoare, dar in deplasare, pe cipriotii de la Olympiakos Nicosia. Bistritenii vor face deplasarea fara antrenorul principal Constantin Carstea care, chiar in ziua meciului, va sustine examenul pentru obtinerea licentei PRO. Din lotul Gloriei va face parte si portarul de 40 de ani, Costel Campeanu, care intentiona sa se retraga la sfarsitul sezonului. In cazul in care elimina formatia cipriota, bistritenii intalnesc invingatoarea din meciul Slaven Koprivnita (Croatia) sau Ptuj (Slovenia). Daca reuseste sa-si elimine si adversara din turul doi, Gloria va intalni in turul trei pe Deportivo La Coruna.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.