Sport 16 Martie 2009 01:23
Federatiile isi trag cu greu rasuflarea, iar ministrul Monica Iacob Ridzi e la un pas sa puna sare pe rana cu o decizie fara precedent in istoria sportului romanesc.

Federatiile sportive, structuri care depind de Ministerul Tineretului si Sportului (MTS), nu au primit nici un ban in 2009, in cele mai multe cazuri functionarii nefiind platiti de luni de zile!

Din pacate, starea de tensiune este accentuata de ministrul Monica Iacob Ridzi, aflata in pragul luarii unei decizii aberante si fara precedent: aceea de a impune federatiilor ca banii care vor fi alocati de la buget sa fie folositi numai pentru actiuni ce vor avea loc dupa primirea acestuia!

Altfel spus, cum banii vor ajunge, probabil, in martie, ei nu vor putea fi folositi pentru a deconta actiuni sau salarii din ianuarie si februarie! "Este absolut aberant si penibil! Ce vina are dactilografa de la federatie ca banii nu au ajuns cand trebuia? Cu ce ne platim datoriile facute in primele luni ale anului? Intotdeauna, in prima luna a anului se acorda un procentaj de 8,2% din alocatia pe anul anterior.

Ulterior, sumele se regularizau o data cu stabilirea bugetului. Acum nu am avut nimic, nici macar de salarii", se plangea unul dintre sefii de federatie, care a avut mai multe actiuni in primele luni ale anului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.