Sport 16 Martie 2009 16:57
Capitanul Stelei, Sorin Ghionea, a declarat ca echipa are nevoie de sustinerea fanilor, deoarece atunci cand gruparea condusa de Marius Lacatus este sustinuta, niciun adversar nu ii va rezista pe arena din Ghencea

"Cei care suntem mai vechi la echipa suntem obisnuiti cu o atmosfera infernala in Ghencea. Suporterii au fost mereu patimasi si alaturi de noi, speram sa se intample din nou la fel. Cand ei sunt alaturi de noi, nimeni nu ne poate rezista. Avem mare nevoie de suporteri, pe care eu ii consider cei mai patimasi din Romania", a spus Sorin Ghionea, citat de newsIN.

Celalalt aparator al Stelei, Dorin Goian, a opinat la randul sau ca echipa este dependenta de sustinerea fanilor: "Ce am discutat cu suporterii va ramane acolo, nu o sa fac public acest lucru. Am simtit fanii mai aproape decat la meciul cu Vasluiul. La Steaua e greu sa joci fara suporteri, pentru ca in Ghencea suntem dependenti de fani. Daca ne vor incuraja mai mult, lucrurile vor merge mai bine, noi acasa nu am mai pierdut un meci de acum doi ani si in mare parte aceasta invincibilitate se datoreaza si suporterilor".

La randul sau, Robinson Zapata a afirmat ca in comportamentul fanilor s-a vazut o schimbare fata de primul meci din retur, cu FC Vaslui: "Cred ca atmosfera a fost mult mai buna decat in prima etapa. Suporterii au fost alaturi de noi si speram sa fie asa si in continuare. Vrem sa castigam si sa schimbam atmosfera. Cine iubeste Steaua vrea ca echipa sa fie pe primul loc si trebuie sa fim impreuna".

Tehnicianul Marius Lacatus sustine ca apropierea echipei de podiumul Ligii I va stinge conflictul dintre echipa si fani: "Daca vom reusi sa ne apropiem de primele locuri din clasament, sunt sigur ca si suporterii vor lasa la o parte conflictul cu conducerea si se vor apropia de echipa".

Jucatorii Stelei au intrat pe teren la partida cu Poli Iasi purtand tricouri pe care era imprimat mesajul "Sustineti echipa" si au purtat un banner de 10 metri, pe care scria "Impreuna suntem mai puternici". Astfel, fotbalistii stelisti incearca sa-i sensibilizeze pe fani sa le fie alaturi si sa incurajeze echipa. Inainte de meci, jucatorii le-au oferit tricourile inscriptionate spectatorilor din tribune.

Steaua a obtinut a doua victorie din ultimele 12 partide disputate in acest sezon al Ligii I, dupa ce in etapa a 17-a a invins Unirea Urziceni, tot pe teren propriu, scor 1-0. In rest, ros-albastrii au inregistrat 8 remize si doua infrangeri. Pana acum, penultimul succes al elevilor lui Lacatus fusese consemnat la 21 septembrie, scor 4-0, cu Gaz Metan Medias, pe teren propriu.

In urma succesului obtinut in fata lui Poli Iasi, Steaua ramane pe locul 6 in clasament, cu 33 de puncte, la sase distanta de liderul Dinamo, dar care are un meci mai putin disputat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.