Sport 15 Martie 2009 09:48
Pugilistul roman Lucian Bute s-a impus sambata dimineata prin KO tehnic in fata columbianului Fulgencio Zuniga, in cadrul unui meci disputat la Montreal, Canada, pastrandu-si astfel titlul mondial IBF la categoria supermijlocie

Romanul l-a trimis la podea pe Zuniga in runda a 4-a, dupa un uppercut la corp, acesta fiind numarat.

Columbianul s-a ridicat cu greu, dar dupa o serie de pumni, arbitrul a intervenit, a oprit meciul si l-a declarat pe roman invingator prin KO tehnic, relateaza NewsIn.

Centura lui Lucian Bute a fost adusa in ring de un alt pugilist roman, Adrian Diaconu, detinatorul titlului mondial WBC. Intrarea lui Bute a fost facuta cu un montaj cu imaginea sa pe un ecran imens, in fata caruia si-a facut aparitia romanul. El a salutat publicul care ii scanda numele.

In sala Centre Bell din Monteal a fost prezent si adversarul lui Bute din octombrie, Librado Andrade, cel care spunea inainte de meci ca Bute va invinge, mizand chiar pe un KO.

Lucian Bute si-a aparat pentru a treia oara centura cu diamante dupa ce, pe 19 octombrie 2007, a devenit campion mondial in fata lui Alejandro Berrio.

Pe 29 februarie 2008 Lucian si-a aparat pentru prima data titlul mondial. Adversarul lui, William Joppy, a cedat in fata romanului inainte de terminarea celor 12 runde.

Pe 24 octombrie 2008, Bute si-a pus din nou centura in joc, in fata lui Librado Andrade. In acest meci, romanul a fost pus la podea si numarat pentru prima data in cariera, insa si-a pastrat centura.

In cadrul aceleiasi gale, un alt pugilist roman Ionut Daniel, alias Jo Jo Dan, l-a invins pe mexicanul Cesar Soriano, intr-un meci fara miza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.