Sport 16 Martie 2009 13:58
Comitetul Etic al FIFA a stabilit ca Gigi Becali nu se face vinovat de rasism in cazul Yuksel Yesilova si a decis sa il absolve pe patronul Stelei de presupusa vina, se anunta pe site-ul oficial al echipei din Ghencea.

Printr-un comunicat trimis de secretarul adjunct al Comitetului Etic IFA, Paolo Lombardi, lui Adalbert Kassai, secretarul general al FRF, forul european precizeaza ca dovezile sunt insuficiente pentru ca Becali sa poata fi acuzat de rasism, relateaza NewsIn.

"Membrii Comitetului au declarat in unanimitate ca lupta impotriva rasismului in fotbal este una dintre cele mai importante atributii ale FIFA si ca astfel de fapte vor fi pedepsite si sanctionate dur in orice moment de FIFA in general, si de catre Comitetul Etic al FIFA, in particular. In ceea ce priveste cazul de fata, dupa o analiza atenta si meticuloasa a tuturor elementelor puse la dispozitie, Comitetul a ajuns la concluzia ca nu exista suficiente dovezi care sa duca la luarea de masuri impotriva domnului George Becali", se precizeaza in comunicatul remis de FIFA secretarului general Adalbert Kassai.

Preparatorul fizic turc Yuksel Yesilova, adus la Steaua de tehnicianul Dorinel Munteanu, a fost demis de clubul ros-albastru pe data de 13 decembrie 2008. Yesilova l-a acuzat pe Gigi Becali ca a fost inlaturat din Ghencea din cauza faptului ca este musulman si s-a adresat FIFA, sustinand ca a fost discriminat de patronul Stelei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.