Sport 12 Martie 2009 00:16
Celebra canotoare Elisabeta Lipa afirma ca sportul scolar e la fel de important ca matematica. Campioana olimpica Elisabeta Lipa crede ca autoritatile renunta prea usor la orele de sport din scoala, iar parintii inconstienti nu-si duc odraslele sa faca educatie fizica.

Adevarul: Cum a fost inceputul carierei dumneavoastra in sport?

Elisabeta Lipa: Am facut sport de mica, chiar din clasele primare. In liceu am facut baschet. Apoi, intr-o zi, antrenoarea Liliana Pavel de la Clubul Olimpia din Bucuresti a selectionat 50 de fete de la noi din liceu, printre care si eu. Din cele 50 am ramas in final doar eu.

Nu pot sa spun ca de mica am visat sa devin o mare canotoare. Pe atunci nici nu stiam ce inseamna aceasta disciplina. Dar probabil ca fiecare dintre noi are un noroc, la un moment dat, norocul meu a fost sa ma afirm in aceasta disciplina. Am luat-o pas cu pas, la nivel de junior, senior si apoi campionate mondiale.
Prima participare la Jocurile Olimpice din 1984 de la Los Angeles, SUA mi-a dat titlul de campioana olimpica. Ulterior m-am transferat la Clubul Dinamo.

Cum era sportul privit atunci?

La acea vreme sportul era foarte important si era si obligatoriu. Toata lumea facea miscare, toti copiii aveau ore de sport pe care le faceau, in afara de joaca noastra de batutul mingii.

Abia asteptam competitiile la nivel de scoala, tot timpul eram angrenati in activitati sportive. Probabil si din cauza ca nu erau atatea mijloace de informare ca acum. Trebuie sa facem miscare macar pentru sanatate si apoi, daca vrem, pentru performanta.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.