Sport 12 Martie 2009 14:43
Un alergator japonez in varsta de 59 de ani, care vrea sa faca inconjurul lumii pentru a sustine candidatura orasului Tokyo la organizarea JO 2016, a ajuns miercuri la Los Angeles (Statele Unite)

Kanepi Hazama, care e actor de profesie, a parcurs pana acum 12.710 kilometri si a traversat Oceanul Pacific cu o ambarcatiune mica, insotit de un compatriot, Keisuhe Hiki, dupa ce a navigat 70 de zile, informeaza NewsIn. In total japonezul isi propune sa parcurga 36.000 de kilometri pe pamant si pe mare. Urmatoarea etapa o va parcurge alergand de la Los Angeles la New York, unde Hazama isi propune sa ajunga in luna iunie. Aceasta aventura a inceput in decembrie 2008 si este programata sa se incheie in februarie 2011.

Actorul nipon, care a participat pana acum la 70 de curse de maraton, vrea sa alerge, in medie, 10 ore pe zi, pentru a parcurge zilnic aproximativ 50 km. In iunie 2009, el va parasi New York-ul, in barca, indreptandu-se catre Europa, la Lisabona, de unde va alerga apoi catre Madrid, capitala Spaniei, aflata in competitie cu orasul Tokyo pentru castigarea dreptului de organizare a Jocurilor Olimpice din 2016.

In cursa pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2016 sunt inscris Chicago, Madrid, Rio de Janeiro si Tokyo. In cazul in care va castiga, Tokyo ar ajunge la a doua Olimpiada organizata, dupa cea din 1964.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.