In cazul in care Olanda si Cehia cistiga in fata Finlandei, respectiv a Macedoniei, socotelile privind situatia Grupei I sint practic incheiate. Doar favoritele vor mai trebui sa decida cine merge direct in Germania si cine la baraj.

Cei mai optimisti dintre suporterii nationalei, daca mai exista astfel de romani, se vad obligati sa tina cu Macedonia si Finlanda, adversarele Cehiei, respectiv Olandei. Desi majoritatea ziaristilor considera reprezentativa Tarii Lalelelor deja calificata la Cupa Mondiala din Germania, Van Basten a sustinut ca mai are nevoie de o victorie in partida de astazi pentru a putea spune acest lucru.

Discutiile legate de lotul Portocalei Mecanice se invirt in jurul neselectionarii lui Van Bommel, titular in partida cu elevii lui Piturca. Antrenorul Olandei si-a motivat decizia prin evolutia jucatorului in meciul cu Romania: "I-am spus inaintea partidei ce are de facut. A ascultat, dar pe teren a facut altceva". In locul acestuia, Van Basten l-a chemat la lot pe Cocu, indisponibil pentru partida de simbata trecuta. Nici Van der Vaart, suspendat, nu va juca la Helsinki, alaturi de el fiind lasati acasa Ooijer, Bouma si Hesselink.

Cehii primesc vizita Macedoniei

Ultimul meci al grupei programat astazi este Cehia-Macedonia. Dupa antrenamentul deschis cu Andorra, elevii lui Karel Bruckner primesc vizita Macedoniei, reprezentativa capabila de orice in aceste preliminarii: 2-2 cu Olanda, 0-0 cu Andorra. Meciul tur, disputat pe 17 noiembrie 2004, a fost cistigat de cehi, cu 2-0.

Meciuri putine

Etapa de astazi din preliminariile CM este destul de saraca in jocuri, in raport cu cea disputata simbata. Cel mai interesant meci se anunta a fi derby-ul Grupei a II-a, Grecia-Ucraina. Oaspetii, liderii seriei cu cinci puncte avans in fata campionilor europeni, sint ca si calificati in cazul unei victorii. "Realistic vorbind, noi avem ca obiectiv locul doi", a precizat Giannakopoulos, care mai spera: "Insa, daca putem reduce avantajul Ucrainei la doar doua puncte, se pot intimpla multe pina la finalul preliminariilor".


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.