Sport 11 Martie 2009 15:15
Concursul DanceMasters, programat in perioada 13-15 martie la Sala Polivalenta, va beneficia de participarea a peste 1.500 de dansatori, dintre care 20 de perechi din top 50 mondial, dar si cele mai bune cupluri romanesti, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

DanceMasters a ajuns la cea de-a 6-a editie, iar pe langa concurentii de top va mai avea parte si de prezenta a18 dintre cei mai renumiti tehnicieni mondiali, arbitrii ai Campionatelor si Cupelor Mondiale si Europene, care impreuna cu 24 de tehnicieni romani vor arbitra competitii Open Internationale, precum si Competitii Nationale.

Organizatorul competitiei, Bogdan Paun, a vorbit despre aceasta editie si este de parere ca va fi o reusita: "Concursul de anul cesta va fi unul foarte puternic, datorita participarii multor reprezentanti ai elitei dansului mondial si prezentei celor mai valorosi tehnicieni ai lumii, printre care Catia Vanone, Davide Cacciari si Carol Macraild. Suntem mandri ca putem organiza o asemenea competitie la Bucuresti si speram sa atragem cat mai multi iubitori ai dansului in cele trei zile ale turneului".

Sustinatoarea concursului, campioana olimpica de la Jocurile Olimpice de la Beijing, Viorica Susanu, a explicat de ce a ales sa fie alaturi de cei care organizeaza competitia: "Cred ca sportul de performanta are peste tot aceleasi legi. Ai nevoie de vointa si tenacitate ca sa poti tine ritmul si, mai mult, de o rezistenta psihica iesita din comun. Nici o suta de Universitati nu te invata cum sa invingi. Sportul, da! Iar dansul sportiv te invata cum sa imbini forta cu gratia si arta intr-un spectacol unic. Dupa 3 luni de dans, am invatat ca romantismul sta, in primul rand, in gest si in miscare".

In afara competitiilor Open Internationale, DanceMasters 2009 ofera posibilitatea dansatorilor mai putin titrati sa concureze la Bucuresti, in cele 17 concursuri adresate categoriilor incepatoare in dansul sportiv. Competitiile vor fi organizate pe clase de dans avand ca participanti doar dansatori romani.
Pe langa punctele obtinute, cele mai bune 6 perechi participante vor fi premiate dupa cum urmeaza: Locul 1 - 1.000 de euro; Locul 2 - 750 de euro; Locul 3 - 500 de euro; Locul 4 - 400 de euro; Locul 5 - 300 de euro; Locul 6 - 200 de euro.

La aceasta editie vor fi doua concursuri pe 14 si 15 martie, in perioada Galelor de seara, Alles Walzer, care este o competitie de vals vienez, deschisa publicului, si Salsa caliente, concurs in care se vor intrece dansatorii de salsa.

Un alt punct de atractie al evenimentului va fi reprezentat de cele doua demonstratii ale celei mai titrate formatii de dans sportiv din lume, Ansamblul Codreanca de la Chisinau, de 10 ori Campioni Mondiali si Europeni. Iubitorii dansului sportiv vor putea urmari demonstratiile sambata,14 martie si duminica, 15 martie, in timpul Galelor de Seara.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.