Sport 10 Martie 2009 12:10
Atacantul roman al lui Energie Cottbus, Emi Jula, a declarat pentru NewsIn, ca doreste sa-si demonstreze valoarea in campionatul Germaniei, la care s-a adaptat mai greu, si unde crede ca ar putea face fata mai multi fotbalisti din Liga 1.

"Desi in vara trecuta am avut mai multe oferte, am ales-o pe cea de la Cottbus deoarece doream foarte mult sa ajung intr-un campionat puternic. Este adevarat ca la inceput mi-a fost mai greu, motiv pentru care in tur intram pe teren doar spre finalul meciurilor, insa acum m-am obisnuit cu rigorile fotbalului german. Cred ca mi se potriveste acest campionat si vreau sa-mi inchei cariera in Bundesliga", a spus fostul jucator al Otelului Galati.

Jula a vorbit apoi si despre ambitiile personale si a incercat o comparatie intre nivelul fotbalistic din campionatul Germaniei si cel din Liga I: "Doresc sa rasplatesc cu goluri increderea pe care mi-au acordat-o cei de la Energie, iar la finalul sezonului echipa sa evite retrogradarea. Mai multi prieteni din Romania au fost uimiti cand le-am spus ca nu e mare diferenta intre ceea ce se joaca in Bundesliga si ceea ce se intampla la noi in primul esalon. Sunt convins ca multi fotbalisti autohtoni ar putea face fata aici, in Germania. Nu stiu cat de real a fost interesul lui Hoffenheim pentru Nicolita, insa eu cred ca Bundesliga i s-ar potrivi ca o manusa lui Banel. Ghinionul nostru este ca suntem romani".

Fostul jucator al Universitatii Cluj a continuat pe aceeasi tema: "Cand am sosit la Cottbus cei de aici mi-au spus ca am ajuns la o formatie mica, dar ei nu stiau de unde am venit eu. In Germania, conducerea se comporta exemplar cu jucatorii, nu au existat niciodata probleme financiare. Aici totul se face cu profesionalism. Mai mult, suporterii care vin la stadion cunosc mai bine fotbalul decat cei de la noi din tara. Chiar daca prinzi o zi mai slaba, cum mi s-a intamplat mie in partida cu Hertha, cand am ratat doua ocazii cu poarta goala, lumea nu te fluiera daca evoluezi cu determinare si dai totul pe teren".

In final, atacantul lui Cottbus a spus ca Dinamo si CFR Cluj sunt principalele candidate la titlu in Liga I: "Sunt la curent cu tot ce se intampla in tara. Vorbesc des cu fostii colegi de la Otelul, dar si cu domnul Grigoras, care imi ureaza succes inainte de fiecare meci. Dupa cum se prezinta in prezent situatia in varful clasamentului, cred Dinamo si CFR au cele mai mari sanse la titlu".

Emil Jula (29 de ani) s-a transferat in vara lui 2008 de la Otelul Galati la Energie Cottbus, grupare care ocupa locul 16 in Bundesliga si pentru care a reusit doua goluri in 23 de etape.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.