Sport 9 Martie 2009 22:48
Suporterii lui Hansa Rostock, neonazisti, au declansat un razboi pe strazile din Hamburg, dupa ce echipa lor a pierdut la St. Pauli.

Un meci din liga a doua germana, aparent inofensiv, a dus la violente extreme pe un stadion din Hamburg si pe strazile orasului, natura conflictului fiind, conform presei germane, una politica.

Rivali in fotbal si ca ideologie, suporterii lui St. Pauli, simpatizanti ai stangii, si ai lui Hansa Rostock, recunoscuti drept neonazisti, au inceput cu dispute verbale in timpul partidei, cand atomosfera a degenerat dupa ce oaspetii au declansat la una dintre peluze un impresionant dispozitiv pirotehnic.

Grupurile s-au reintalnit si s-au ciocnit dupa partida, politia intervenind cu tunuri de apa si spray-uri cu piper, pentru a-i dispersa.

Actiunea fortelor de ordine nu a facut decat sa uneasca cele doua grupuri rivale, care au raspuns cu pietre si sticle, ranind cinci politisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.