Sport 9 Martie 2009 22:36
Tenismenul Victor Hanescu a pierdut, duminica, in fata lui Dmitri Tursunov, scor 6-4, 7-5, 3-6, 4-6, 2-6, si astfel echipa Rusiei s-a impus in fata Romaniei in intalnirea din primul tur al Cupei Davis, in care conduce cu scorul de 3-1.

Victor Hanescu a inceput foarte bine meciul cu Dmitri Tursunov, iar romanul a facut un break destul de repede, avantaj ce avea sa devina decisiv in primul set. Fiecare dintre cei doi tenismeni si-a facut serviciul, iar Hanescu a castigat primul act cu 6-4.

In setul doi, Tursunov a avut o rabufnire si a facut un break in cea de-al doilea game dupa ce castigase pe propriul serviciu, dar Victor Hanescu nu s-a pierdut si a facut un re-break, dupa care situatia a mers cap la cap pana la scorul de 5-5. Pe serviciul lui Tursunov, romanul a mai reusit un break, apoi a servit pentru castigarea actului secund, in care s-a impus in cele din urma cu 7-5.

Setul trei a inceput bine pentru Hanescu, care a facut un break, anulat insa imediat de Tursunov. Cei doi tenismeni si-au castigat serviciile pana la scorul de 3-3 la game-uri, cand rusul a reusit un nou break, decisivv in economia actului trei, in care Tursunov s-a impus cu scorul de 6-3.
In actul 4, Tursunov a reusit sa castige pe serviciul lui Hanescu foarte repede si si-a conservat avantajul pana la final. Scor: 6-4 in favoarea lui.

In setul decisiv, rusul a facut break-ul inca din primul game, performanta pe care a repetat-o si la 3-1 pentru el. In cele din urma, Tursunov s-a impus cu 6-2, iar Rusia a eliminat Romania din Cupa Davis.
Initial, Rusia trebuia sa joace in prima partida de simplu cu Marat Safin, insa capitanul nejucator Samil Tarpisev, a decis in ultimul moment sa il inlocuiasca pe cel din urma cu Dmitri Tursunov, pentra ca primul resimtea oboseala acumulata in meciul de dublu de sambata.

In prima zi a meciului dintre Romania si Rusia, Marat Safin l-a invins pe Victor Crivoi, scor 7-6 (5), 6-4, 6-4, in timp ce in partida a doua Mihail Iujnai s-a impus in fata lui Victor Hanescu, scor 6-4, 6-2, 6-4. Primul punct al Romaniei a fost adus in proba de dublu, acolo unde Horia Tecau si Marius Copil au facut un meci foarte bun, impunandu-se dupa ce au revenit de la 0-2 la seturi, scor 4-6, 6-7, 7-6, 7-6, 6-4.
Duminica mai este programat ultimul meci al confruntarii, intre Victor Crivoi si Mihail Iujnai.

Meciul de Cupa Davis dintre Romania si Rusia are loc in perioada 6-8 martie, in sala Transilvania din Sibiu. Romania si Rusia s-au intalnit de patru ori pana acum in aceasta competitie (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al intalnirilor este de 3-1 in favoarea tricolorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.