Sport 9 Martie 2009 10:27
Antrenorul Cosmin Olaroiu a anuntat, sambata, ca si-a depus demisia din functia de antrenor al lui Al-Hilal, deoarece nu a dorit sa afecteze situatia clubului, dupa ce a fost suspendat de Federatie in urma iesirii de la finala Cupei Coroanei Printului.
Am considerat ca era bine sa renunt, pentru ca nu puteam ajuta echipa fiind in stare de suspendare. Era un razboi care ar fi continuat la infinit, s-a ajuns foarte departe si acest lucru putea degenera. La finala Cupei Coroanei Printului s-a creat o stare de conflict pentru ca au fost bruscati jucatorii, si, din acest motiv, nu am vrut sa particip la festivitatea de premiere, lucru care nu era trecut drept obligatoriu in contractul meu", a spus Cosmin Olaroiu la GSPTV, potrivit NewsIn.

Tehnicianul a vorbit si despre reactia lui Mirel Radoi dupa aflarea vestii demisiei: "Mirel stia de mult de decizia mea, chiar de a doua zi dupa finala Cupei Coroanei Printului. El are un contract pe care trebuie sa-l respecte".

Fostul antrenor al Stelei a detaliat si atmosfera premergatoare suspendarii sale de catre Federatia de Fotbal din Arabia Saudita: "Dupa ce am fost suspendat, am fost tratat foarte bine de cei din conducerea clubului, primeam zeci de telefoane pe zi de la un om din club care ma sustinea mereu si se interesa de starea mea sufleteasca. Important este ca numele Romaniei a fost mediatizat si m-am bucurat ca tara noastra a insemnat ceva acolo".

Olaroiu a vorbit si despre situatia fostului sau secund, Catalin Necula: "E foarte greu si pentru Catalin, ei m-au rugat sa discut cu el si sa-l rog sa ramana cel putin pana la meciurile astea din Liga Campionilor Asiei. O sa am o discutie cu el sa vedem ce decide".

Tehnicianul a precizat ca desi are oferte de a antrena, pentru moment prefera sa nu le dea curs pentru ca doreste sa se linisteasca dupa perioada agitata pe care a trait-o in ultima vreme. De asemenea, Olaroiu a afirmat ca nu stie nimic de interesul conducerii lui Al-Hilal pentru antrenorul Stelei, Marius Lacatus.

In incheiere, Cosmin Olarouiu nu a negat posibilitatea ca, in viitor, sa redevina antrenorul gruparii saudite: "La Al-Hilal voi lucra mereu ca si la Steaua, cu inima deschisa. As fi plecat imediat dupa meci, insa faptul ca sunt legat de presedintele clubului m-a facut sa mai stau sa ma gandesc. Toata presiunea apasa acum asupra lui".

Presa din Arabia Saudita anunta la 28 februarie ca antrenorul roman Cosmin Olaroiu a fost demis de la Al-Hilal pentru ca la sfarsitul finalei cu Al-Shabab a avut un conflict cu oamenii de ordine de la stadion si a aruncat tricoul pe care era inscriptionat chipul vicepresedintelui tarii, printul Sultan Bin Abdul Aziz. In urma acestei reactii, Federatia de Fotbal din Arabia Saudita a remis un comunicat prin care anunta faptul ca tehnicianul nu mai are voie sa antreneze in tara pentru comportamentul sau de dupa acest joc.
Cosmin Olaroiu a ajuns la Al-Hilal in luna iunie a anului 2007, iar de atunci a reusit sa castige, in afara de trofeul adjudecat vineri, un titlu de campion, dar si inca o Cupa a Coroanei Printului, ambele in 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.