* Echipa antrenata de Mircea Lucescu infrunta pe "extraterestrii" Barcelonei intr-un meci pentru locul trei din grupa F * "FC Barcelona sau AC Milan vor juca finala Ligii Campionilor", a declarat Lucescu pentru ziarul Mundo Deportivo * Meciul va fi transmis in direct de Pro TV, cu incepere de la ora 21.45.

Sahtior Donetk, echipa ucraineana antrenata de Mircea Lucescu, isi joaca ultima sansa de clasare pe locul trei in grupa F, si implicit de calificare in Cupa UEFA, in fata liderului din Primera Division, FC Barcelona. Sahtior se afla pe ultimul loc al grupei F, la un punct diferenta de Celtic Glasgow. "Minerii" trebuie sa obtina cel putin un egal in fata catalanilor pentru a se califica, dar numai in cazul in care, in celalalt meci al grupei, Celtic ar pierde in fata lui AC Milan. Misiunea ucrainenilor este cu atat mai grea cu cat antrenorul Mircea Lucescu a declarat pentru ziarul spaniol Mundo Deportivo ca "FC Barcelona sau AC Milan vor juca finala Ligii Campionilor". Tehnicianul roman spera ca Anatoli Timosciuk sa revina pe teren dupa o absenta de o luna. In schimb, atacantul Ciprian Marica nu va evolua, el urmand sa fie supus unei interventii chirurgicale. Locul de desfasurare al partidei a fost pus sub semnul intrebarii din cauza crizei politice in care se afla Ucraina.

Pana la urma, UEFA a decis ca partida se poate desfasura la Donetk, dar a anuntat ca va monitoriza cu atentie evenimentele care vor avea loc in tara, pana la ora meciului. In celalalt meci al grupei, Celtic Glasgow intalneste pe teren propriu pe AC Milan. Scotienii trebuie sa obtina victoria pentru a fi siguri de calificarea in Cupa UEFA, dar si un egal, coroborat cu o remiza a Sahtiorului in fata Barcelonei, ar putea duce echipa lui Martin O'Neill in primavara europeana. In celelalte trei grupe care programeaza meciuri in aceasta seara, urmeaza sa se stabileasca echipele care vor ocupa locul doi. Astfel, in grupa E, Arsenal intalneste pe teren propriu pe Rosenborg, in timp ce, la Atena, Panathinaikos joaca cu liderul grupei, PSV Eindhoven.

Arsenal si Panathinaikos sunt despartite de doar un singur punct, "tunarii" avand avantajul ca printr-o victorie in fata norvegienilor pot ajunge sigur in optimile de finala ale Ligii Campionilor. In grupa G, Valencia primeste vizita lui Werder Bremen, intr-un meci direct pentru calificare. Germanii au un avantaj de trei puncte in fata spaniolilor, dar o victorie la limita poate califica Valencia mai departe. In celalalt meci al grupei, liderul Internazionale Milano joaca pe teren propriu in fata lui Anderlecht, singura echipa care nu a reusit sa castige nici un punct in aceasta editie a Ligii Campionilor.

Chiar daca sunt neinvinsi in grupa, italienii pot pierde prima pozitie, daca nu bat pe Anderlecht, iar Werder castiga la Valencia. In grupa H, va avea loc cea mai dramatica lupta pentru calificare, trei echipe putand accede in faza superioara a competitiei. Francezii de la PSG si FC Porto au cate cinci puncte, in timp ce rusii de la TSKA Moscova au acumulat patru puncte. PSG primeste vizita lui TSKA, in timp ce detinatoarea trofeului, FC Porto, joaca pe propriul teren in compania lui Chelsea Londra. Partida consfinteste intoarcerea antrenorului Jose Mourinho pe stadionul echipei cu care a cucerit, in sezonul trecut trofeul Champions League, si Cupa UEFA in editia 2002-2003.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.