Sport 6 Martie 2009 23:59
Brasoveanul Silviu Petrescu a emigrat in Canada in martie 1995, iar in 1999 a fost desemnat cel mai bun arbitru al regiunii Ontario.

'A plecat din cauza sistemului corupt din Romania', a dezvaluit tatal sau, Radu Petrescu, motivul pentru care Silviu a ales sa plece peste Ocean. In 2000 a fost desemnat 'fluierasul' numarul unu din Canada, fiind ales sa conduca meciuri si in Major Soccer League.

Tot in 2000 a fost trecut pe lista FIFA, conducand o multime de partide internationale. Anul trecut, el a fost delegat la meciul San Jose - Los Angeles Galaxy. La final a vrut sa faca o poza sau sa-i ia un autograf lui David Beckham, dar nu a reusit, din cauza faptului ca starul englez a fost inlocuit inainte de finalul jocului si a plecat mai repede de la vestiare, inconjurat de sase bodyguarzi.

Scoala romaneasca de arbitri are un reprezentant de seama in Canada. Acesta este Silviu Petrescu, fiul fostului arbitru de liga I, actual observator de liga a III-a, Radu Petrescu. Silviu a emigrat peste Ocean in 1995 si nu i-a trebuit prea mult timp pentru a se impune printre fluierasii de acolo.

In 1999, el a fost desemnat cel mai bun arbitru al regiunii Ontario, a fost trecut pe lista FIFA de Federatia canadiana, iar de atunci a fost delegat la meciuri importante, atat din Canada, cat si din Major Soccer League sau competitiile inter-tari. La finalul anului trecut, el a condus la centru doua partide din preliminariile Cupei Mondiale din 2010: El Salvador - Costa Rica 1-3 si Guatemala - Trinidad Tobago 1-1.

In luna februarie a acestui an, Silviu Petrescu a impartit dreptatea in partida amicala dintre SUA si Suedia, incheiata cu victoria gazdelor (3-2). Romanul se bucura de aprecierea conducatorilor fotbalului de pe continentul nord-american.

“Silviu este un arbitru foarte bun, in care avem deplina incredere. Sunt multe solicitari pentru el si, daca o va tine tot asa, va ajunge mai sus decat este acum”, a declarat Rob Newman, unul dintre vicepresedintii Asociatiei Canadiene de Fotbal.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.