Sport 6 Martie 2009 15:46
Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Andrei Pavel, a declarat, joi, dupa tragerea la sorti a meciurilor, ca a optat pentru Marius Copil la dublu pentru ca acesta a aratat o forma de invidiat la antrenamente si face un cuplu bun cu Horia Tecau

"Am ales sa schimb dublul pentru ca forma lui Marius Copil m-a convins. Un alt motiv a fost faptul ca face cea mai buna pereche cu Horia Tecau. Tragerea la sorti e buna, nu schimba cu nimic tactica, pentru ca Hanescu are mai multa experienta", a afirmat Andrei Pavel, citat de NewsIn.

Victor Crivoi, care va deschide intalnirea de Cupa Davis intr-un meci cu Marat Safin, l-a completat pe Pavel: "E bine ca voi juca primul, pentru ca nu voi avea timp de emotii, nu voi sta in vestiar sa vad meciul lui Hanescu. Asta conteaza mult pentru mine".

Rusul Marat Safin a spus ca ar fi preferat sa joace in meciul doi: "As fi vrut sa joc al doilea, dar sunt pregatit sa castig si jucand in primul meci".

Debutant in partida dintre Romania si Rusia, Marius Copil a spus: "Sper sa nu am emotii foarte mari, sunt bucuros ca am sansa sa joc la un asemenea nivel. Totusi, numele mari ale Rusiei nu ma intimideaza, dimpotriva, sunt ambitionat".

Acesta este primul meci al lui Marius Copil in Cupa Davis. Jucatorul are 18 ani si ocupa locul 616 in clasamentul mondial de simplu si 654 in cel de dublu. Capitanul nejucator Andrei Pavel l-a inlocuit astfel pe Adrian Cruciat, cel care trebuia sa faca pereche cu Horia Tecau.

Programul meciurilor din intalnirea de Cupa Davis dintre Romania si Rusia:

Vineri: Victor Crivoi-Marat Safin - ora 12:00; Victor Hanescu-Mihail Iujnai;
Sambata: Marius Copil/Horia Tecau-Teimuraz Gabasvili/Dmitri Tursunov - ora 12:00;
Duminica: Victor Hanescu-Marat Safin - ora 12:00; Victor Crivoi-Mihail Iujnai.
Meciul de Cupa Davis dintre Romania si Rusia va avea loc in perioada 6-8 martie, in sala Transilvania din Sibiu. Romania si Rusia s-au intalnit de patru ori pana acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al intalnirilor este de 3-1 in favoarea romanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.