Sport 5 Martie 2009 00:44
Astazi, la ora 12, este programata tragerea la sorti a meciurilor din weekend.

Romania-Rusia, o istorie in patru acte: trei victorii romanesti si numai o infrangere.

La Sibiu s-au rezolvat toate problemele organizatorice si s-au vandut toate biletele.

Echipele de Cupa Davis ale Romaniei si Rusiei sunt pregatite pentru meciul de la Sibiu, din acest weekend, joc ce va conta pentru primul tur al Grupei Mondiale a competitiei. Cine invinge merge mai departe in sferturi si isi asigura si pentru 2010 participarea printre cele mai bune 16 echipe din lume; cine pierde va sustine, in toamna, un meci de baraj pentru mentinerea in Grupa Mondiala sau retrogradarea in grupele zonale.

Tragerea la sorti a meciurilor va avea loc azi, la ora 12.00, la Sala Thalia din Sibiu. Pe de o parte, Romania, condusa in premiera de Andrei Pavel, capitan nejucator, se va baza pe Victor Hanescu, Victor Crivoi, Adrian Cruciat si Horia Tecau, in timp ce Rusia se prezinta cu Marat Safin, Dmitri Tursunov, Mihail Iujnii si Teimuraz Gabasvili.

Tiriac i-a ajutat pe... rusi

Echipa Romaniei spera sa furnizeze prima mare surpriza a competitiei, desi adversarii sunt favoriti. "Rusiei nu-i trebuie nici o carte de vizita, ei au jucat sus de tot, anul trecut mi se pare ca au pierdut in semifinale, au si castigat Cupa Davis, au o echipa foarte puternica si, dupa hartii, ei sunt favoriti, dar noi jucam acasa, baietii sunt in forma si sper sa facem surpriza cea mare", a declarat Pavel in cadrul unei conferinte de presa.

Liderul echipei noastre va fi Victor Hanescu. Initial, el se declarase nemultumit de suprafata de joc, insa dupa ce s-a mai pus un strat de vopsea, totul e mai bine, iar "Hane" spera sa-i bata pe rusi, asa cum a facut-o in ultimele meciuri.

"Am facut primul antrenament, ne mai trebuie o zi, doua, sa mai jucam, dar este mai bine. Orice este posibil, se joaca trei din cinci, meciul este deschis. E bine ca ei stiu de frica si nu o sa intre relaxati si cu gandul ca o sa aiba meci usor. Vor trebui sa lupte ca sa ma bata", crede Hanescu.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.