Aflat la prima sa aparitie in turneul de la Roland Garros, spaniolul Rafael Nadal a si cistigat turneul.

La doar 19 ani, Rafael Nadal a semnat duminica seara o performanta istorica, obtinind la Roland Garros primul titlu de Grand Slam din cariera. Aparitia sa de debut pe terenurile de la Porte d’Auteuil a fost de-a dreptul exploziva, cu toate ca triumful ii era anticipat de succesele din turneele Masters Series de la Monte Carlo si Roma, care l-au imbracat in costumul de favorit al Internationalelor Frantei.

Doar tineretea si lipsa de experienta l-ar fi putut opri din marsul spre victorie, insa si-a gestionat foarte bine atuurile, astfel ca a aratat lumii doar progresul sau in toate compartimentele jocului de tenis, fara a fixa vreo limita a inventivitatii. In finala, el l-a invins cu 6-7, 6-3, 6-1, 7-5 pe argentinianul Mariano Puerta, dupa ce a salvat trei mingi de set.

Dupa 3 ore si 24 de minute, a devenit al patrulea jucator, ca tinerete, care a cistigat Roland Garros-ul, predecesorii sai, Borg, Wilander si Chang, fiind oameni care au marcat istoria tenisului. Acum, prezentul ii apartine lui Nadal, care s-a cocotat pe prima pozitie a clasamentului ATP pe 2005, alaturi de Roger Federer, ambii avind cite 665 de puncte.

Hanescu, pe locul 36

In acest clasament, Victor Hanescu se afla pe locul 36, Andrei Pavel a coborit pe locul 57, in timp ce in ierarhia ultimelor 12 luni, condusa inca autoritar de Federer, Pavel este al 45-lea, Hanescu al 59-lea, iar Nadal a urcat doua pozitii, pina pe locul 3. "Vorbiti despre un baiat care va scrie o pagina de istorie in tenis. Deja o face. Va reusi sa faca lucruri mari, precum Agassi. Este unul dintre cei care va deveni o legenda", sint cuvintele invinsului sau din finala Internationalelor Frantei, care nu si-a ascuns admiratia pentru cel pe care il considera "cel mai bun jucator din lume, pe zgura". "Obiectivul meu este sa-mi ameliorez jocul pe toate suprafetele", spune Nadal, care a devenit deja un cosmar pentru Federer, Safin si ceilalti grei din circuit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.