Mirel Radoi este unul dintre cei mai valorosi fundasi centrali pe care fotbalul romanesc ii are in momentul de fata. Din nefericire pentru suporterii echipei nationale, pe parcursul acestei campanii de calificare la Mondialul din 2006, stelistul a putut fi folosit doar de patru ori: cu Andorra, Cehia si Armenia in deplasare si impotriva Macedoniei, la Craiova.

Motivele oficiale pentru care el n-a evoluat au fost accidentarile repetate. "Radoi a jucat mai mult lovit pentru Steaua", a comentat Walter Zenga situatia cind a aflat ca jucatorul devenise indisponibil si pentru dubla cu Olanda si Macedonia.

Medicul i-ar fi zis: "Ramii, ca se rezolva!"

Ultimul episod de acelasi gen s-a petrecut inaintea decolarii echipei nationale spre Olanda. Radoi a acuzat o accidentare la genunchiul sting, numai ca Victor Piturca i-ar fi spus: "Ramii aici, pentru ca in doua zile vei fi apt de joc. Te poti recupera. Asa mi-a zis doctorul!". Stelistul ar fi refuzat sa stea, moment in care antrenorul s-a enervat: "Vrei sa pleci! Nu stai sa ajuti echipa nationala! Vrei sa te duci sa te operezi la clinica de la Bologna, acolo unde are Zenga interese". Din acel moment, conducerea echipei nationale l-a banuit pe Radoi de faptul ca nu vrea sa joace. " Noi ne intrebam care e motivul pentru care tot refuza lotul. Acum ne dam seama ca si pe vremea lui Iordanescu a facut acelasi lucru. Cred ca totul a pornit dupa celebra poveste din Cipru, atunci cind Steaua n-a vrut sa-si lase jucatorii", a dezvaluit un oficial al FRF, care a continuat: "Doctorul Pompiliu Popescu n-avea ce sa-i gaseasca lui Mirel. Tot Pompi mi-a spus ca e vorba de o tendinita la genunchi, dar ca asta n-ar fi fost o problema pentru ca Hagi, la turneul final din 2000, a jucat fara probleme, cu acelasi diagnostic".

Pentru Steaua a jucat cu infiltratii

Persoane apropiate fotbalistului de la Steaua au explicat ca "Mirel a jucat de multe ori accidentat numai din dorinta de a-i face pe plac nasului sau, Gigi Becali. Asa s-a intimplat si la Brasov, unde i s-au administrat injectii cu novocaina. Avea o problema destul de grava la degetul mare al piciorului drept. E vorba de o bucata de os rupta cu mult inainte si descoperita in urma unei lovituri din partida cu Bacaul, de la Bucuresti". Sursa ziarului a mai mentionat: "S-a putut observa de-a lungul timpului ca Radoi nu le-a dat voie medicilor de la Steaua sa vorbeasca despre problemele lui medicale. E posibil sa se fi menajat si el acum, pentru ca a suferit destul in acest campionat".

Si Dinamo isi menajeaza jucatorii de la lot

Si dinamovistii Claudiu Niculescu si Florentin Petre s-ar menaja la echipa nationala, tocmai pentru a fi apti suta la suta pentru finalul de campionat. Claudiu Niculescu acuza o intindere musculara, dar care "se rezolva pina simbata", el plecind deja acasa, iar Florentin Petre un hematom la una dintre glezne si sint sanse mici ca el sa joace impotriva Armeniei. In schimb, va putea intra in teren simbata, contra lui FC Arges.

A jucat nerefacut in meciul Parma - Steaua

In turul campionatului, Radoi a suferit o accidentare serioasa la genunchiul drept si a fost nevoit sa ia o pauza de peste doua luni. El a fortat revenirea in trupa lui Zenga la doua meciuri extrem de importante pentru ros-albastri, cel din Divizia A cu FC National si cel de la Parma, din grupele Cupei UEFA. Atunci, chiar Gigi Becali s-ar fi opus folosirii lui, insa capitanul Stelei a dorit sa-si arate recunostinta fata de patronul si nasul sau, intrind nerefacut suta la suta in acele jocuri. Consecinta? Dupa meciul de la Parma, Mirel s-a resimtit si a fost nevoit sa ia din nou o pauza de doua saptamini pentru a putea fi apt suta la suta.

Radoi nu alearga normal

Problemele pe care le-a avut in ultimul an Mirel Radoi nu au aparut doar din cauza accidentarilor suferite in cursul meciurilor. Surse apropiate fotbalistului afirma ca "acesta prezinta o anomalie: nu alearga normal, ci cu virfurile picioarelor indepartate spre exterior. In special din acest motiv, greutatea si tensiunea aparute in tendoane si cartilagii, au dus la o uzura avansata. A avut probleme intii la genunchiul drept si acum la cel sting".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.