Sport 4 Martie 2009 14:46
Tenismenul roman Victor Hanescu a declarat, marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca in 2008 si-a acontat mai multe victorii in fata tenismenilor rusi, iar acestia stiu acum cu cine se vor intalni pe teren in intalnirea din Cupa Davis

"Anul trecut i-am cam batut pe rusi si e bine ca ma stiu de frica, chiar daca m-au mai batut si ei. Referitor la suprafata, acum sunt multumit de ea, s-a mai dat un strat de vopsea si e mai lenta. Ne mai raman cateva zile sa ne acomodam cu ea", a afirmat Hanescu, el adaugand ca scandalul iscat la Federatia Romana de Tenis cu ocazia alegerilor nu l-a afecatat: "Eram plecam la turnee si ma pregateam", citeaza NewsIn.

Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Andrei Pavel, a vorbit despre o eventuala revenire pe teren la meciul cu Rusia: "Nu voi juca, eu visez la un meci de retragere in Cupa Davis, dar nu se pune problema acum, mai am problema cu spatele". Fostul tenismen a vorbit si despre tragerea la sorti a meciurilor: "Ar fi un avantaj ca Hanescu sa joace primul cu Tursunov sau Iujnai, pentru ca i-a batut pe amandoi in ultimul an. Inca nu m-am decis asupra echipei de dublu, am mai multe variante. Acum imi dau seama cat de usor e doar sa joci tenis, pentru ca sunt multe de facut in postura de capitan".

Biletele pentru partida de Cupa Davis au fost puse in vanzare marti la ora 9:30, iar la ora 10:00, toate cele 300 de tichete erau deja epuizate. Impartirea biletelor a fost facuta astfel, 1.000 de invitatii, 300 de bilete la ITF, 50 pentru fiecare echipa, cu posibilitate sa mai cumpere 50 fiecare si 300 la vanzare.

Liderul rusilor, Marat Safin, a vorbit despre obiectivul sau in acest sezon de Cupa Davis: "Suntem o echipa buna si sper sa trecem de acest tur, iar pe viitor, daca vor reveni Andreev si Davidenko, vrem sa jucam finala. Referitor la o eventuala revenire a lui Andrei Pavel nu imi fac probleme, nu m-a batut niciodata".

Meciul de Cupa Davis dintre Romania si Rusia va avea loc in perioada 6-8 martie, in sala Transilvania din Sibiu. Romania si Rusia s-au intalnit de patru ori pana acum (1969, 1972, 1973, 1997), iar scorul general al intalnirilor este de 3-1 in favoarea romanilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.