Sport 3 Martie 2009 23:46
Oltchim poate obtine duminica intrarea in "careul de asi" al Ligii Campionilor la handbal feminin, o victorie cu Buducnost, coroborata cu un succes al lui Gyor cu Krim Ljubljana, facand ca echipa din Romania si cea din Ungaria sa urce in semifinale.

Daca ar fi sa gasim si o parte buna a infrangerii lui Oltchim la Ljubljana (34-35), in etapa a 4-a a grupelor principale din Liga Campionilor, aceea ar fi ca valcencele au pierdut la doar un gol diferenta, asa ca in caz de egalitate cu campioana Sloveniei la finalul grupelor principale, romancele sunt "peste" gratie succesului mult mai categoric din Zavoi (36-30).

Iar acest avantaj s-ar putea concretiza chiar de la finalul acestei saptamani, atunci cand sunt programate meciurile etapei a 5-a, penultima din grupe, Oltchim evoluand acasa cu Buducnost, iar Gyor intalnind, tot pe teren propriu, pe Krim Ljubljana.

Daca, asa cum arata calculele hartiei, Oltchim si Gyor castiga, indiferent de scor, cele doua nu mai pot pierde primele pozitii in clasament si, implicit, semifinalele, indiferent de rezultatele ultimei runde. Orice alt rezultat insa mentine suspansul pana in ultima clipa.

Antrenorul Oltchimului si al echipei nationale, Radu Voina, nu dramatizeaza situatia, dar este dezamagit de faptul ca fetele pe care le conduce, desi au reusit sa revina de la cinci goluri diferenta (gazdele au condus inainte de pauza cu 17-12), nu au putut tine avantajul pe final, cand echipa sa a condus cu 32-30 si, apoi, cu 34-33.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.