Sport 3 Martie 2009 13:57
Federatiile de fotbal din Scotia si Tara Galilor au anuntat astazi ca au renuntat la ideea de a organiza impreuna editia din 2016 a Campionatului European, din cauza problemelor financiare, informeaza Reuters.

"Infrastructura necesara pentru turneu ar fi extrem de dificil de realizat si nu ne mai putem gandi la organizarea competitiei. Pe langa stadioane, mai trebuie construite drumuri, terenuri de antrenament si hoteluri, ceea ce ar implica sume foarte mari. Vrem sa organizam aici in Scotia un turneu important, dar avand in vedere dificultatile financiare, trebuie sa fim realisti, deoarece costurile vor fi imense. Obiectivul nostru acum este sa ne calificam", a explicat presedintele Federatiei Scotiene de Fotbal, Gordon Smith, citeaza NewsIn.

Editia din 2012 a turneului va fi organizata de Ucraina si Polonia, iar la el vor participa 16 echipe, urmand ca numarul lor sa creasca la 24 din 2016.

"Criza financiara se simte, iar noi nu vom putea indeplini cerintele UEFA, desi ne propunem ca pe viitor sa organizam un turneu", a spus si secretarul general al Federatiei Galeze de Fotbal, David Collins.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.