Disputa cu pugilistul american Jose Spearman a fost cel mai greu meci din cariera de profesionsit a lui Lucian Bute, chiar daca boxerul nostru si-a inscris in palmares cea de-a 13-a victorie prin KO. Americanul la 34 de ani s-a dovedit un boxer experimentat si un excelent incasator. Intalnirea a avut un moment critic in runda a 5-a.

Dupa o serie devastatoare a lui Bute, in urma careia Sperman este trimis la podea de doua ori, chiar in momentul cand a batut gongul Bute mai expediaza un croseu si americanul face inca o data cunostinta cu podeaua. Antrenorul yankeului ii striga din colt sa nu se mai ridice, incercand sa profite de faptul ca elevul sau a primit lovitura dupa gong. Bute este la un pas de descalificare. Este salvat de supervizorul galei, care a auzit "sfatul" omului din coltul lui Spearman.

Dupa cinci minute de intrerupere meciul este reluat si in repriza a 8-a, Bute pune capat luptei, cu un croseu de dreapta, care il trimite pe american in lumea viselor. Victorie inainte de limita si Bute isi pastreza centura NABA.

In cadrul aceleiasi gale a boxat pentru titlul de campion al Canadei si Adrian Diaconu, care l-a avut ca adversar pe canadianul Conal Mac Phee. Un meci fara istoric, in care boxerul nostru a castigat prin KO in runda a 5-a. Este cea de-a 18-a victorie ca profesionist a ploiesteanului.

Sorin Tanasie, campion national

La Ramnicu Valcea a fost organizata o gala profesionista, care a avut ca moment culminant meciul pentru titlul national la categoria cocos intre Sorin Tanasie si Nicolae Cristian. Mai puternic si tehnic Tanasie, campion mondial de juniori in 1998, si-a adjudecat victoria prin KO in repriza a cincea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.