Sase medalii pentru Romania la Europenele de gimnastica artistica * Dragulescu, aur la sol, doua locuri doi si un bronz pentru Selariu * Marius Urzica, invins de arbitri, doar locul doi la cal cu manere

Doua titluri europene pentru gimnastii nostri la prima editie individuala, Debrecen - 2005. In debutul finalelor pe aparate, Marian Dragulescu (9,637) s-a impus la sol, fiind secondat de Razvan Selariu (9,487), cel care sambata a reusit, la capatul unui concurs extrem de tensionat, sa urce pe cea de-a doua treapta a podiumului de premiere la individual compus, acumuland un total de 55,237 de puncte. Catalina Ponor, tripla campioana olimpica, a evoluat impecabil la barna, intrand in posesia mult ravnitului aur la acest aparat, la care a demonstrat ca este imbatabila, ieri fiind notata cu 9,737.

Revenind la competitia masculina, sa consemnam ca intrecerile ungare au reprezentat un varf pentru resiteanul Razvan Selariu care si-a mai adaugat la zestrea de medalii inca un bronz la sarituri (9,568). Daca ar exista un premiu pentru tenacitate si fair-play, acesta ar trebui sa revina fara dubii romanului Marius Urzica. La 30 de ani, model de bun simt, dar mai intotdeauna prada pentru arbitrii cu interese, Urzica (9,762) a fost impins si de aceasta data pe treapta secunda a podiumului de premiere, la cal cu manere (ca si la JO de la Atena), brigada judecatorilor dandu-i intaietate, la el acasa, ungurului Kristian Berki (9,775).

In ceea ce priveste tabara feminina, s-a simtit relaxarea care a intervenit in randul componentelor lotul tricolor dupa succesul de la Olimpiada, multiplele scandaluri care au zgaltait "podiumul" de la Deva, atacurile indreptate impotriva echipei tehnice, aducandu-si o contributie decisiva la o evolutie ceva mai slaba la Debrecen. Cert este ca previziunile coordonatorului Octavian Belu s-au confirmat, Ponor, Sofronie si Leonida cucerind o singura medalie la aceasta editie a competitiei continentale, in timp ce baietii de sub comanda lui Danut Grecu, echipa medaliata cu bronzul olimpic anul trecut, au reusit se intorc in tara cu cinci medalii. O izbanda care le reconfirma clasa internationala. Obiectivul propus de FRG a fost oricum depasit, avand in vedere ca Adrian Stoica, secretarul general al federatiei nostre de specialitate, mizase pe cinci trofee.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.