Handbalistele Cristina Neagu si Patricia Vizitiu au devenit, marti, libere de contract dupa ce Rulmentul Urban Brasov nu le-a platit restantele salariale pana pe 23 februarie, data limita fixata de Comisia de solutionare a memoriilor, a declarat pentru NewsIn, presedintele Mihai Marinescu.

"S-a facut adresa oficiala catre club prin care am anuntat ca handbalistele sunt libere de contract. Ambele parti stiu asta. Rulmentul nu si-a achitat restantele salariale si contractele nu mai sunt valabile", a afirmat Mihai Marinescu.

Cele doua jucatoare pot fi transferate imediat de cluburile din Liga Nationala pentru ca data care se va lua in considerarea este cea la care ele au depus memoriile la FRH, la sfarsitul lunii ianuarie, cand inca se mai puteau face transferuri.

In cazul in care cele doua handbaliste ajung la o echipa care joaca in cupele europene, ele pot evolua doar daca in acest an nu au bifat niciun minut pentru fosta echipa in alte competitii europene.

Radu Voina: "Cristina Neagu este o jucatoare pe care orice echipa si-o doreste"

Selectionerul nationalei feminine de handbal a Romaniei si antrenorul Oltchimului, Radu Voina, a declarat, marti, pentru NewsIn, ca valoare jucatoarei Cristina Neagu, libera de contract, este incontestabila si ca orice club are vrea sa o achizitioneze, dar numai ea poate decide unde va merge.

"Cristina Neagu este o jucatoare pe care orice echipa si-ar dori sa o aiba. Referitor la Neagu, totul depinde de ceea ce isi doreste ea. In mod sigur este afectata de faptul ca a devenit libera de contract, dar este la lot si se antreneaza. Am vorbit ieri (n.r. luni) cu ea si s-a prezentat la nationala in mod constiincios, asa cum face de fiecare data. Sper sa isi gaseasca echipa repede, ca sa fie linistita", a afirmat Radu Voina.

Herbert Muller: "Refuz sa cred ca jucatoarele sunt libere de contract"

Antrenorul echipei Rulmentul Urban Brasov, Herbert Muller sustine ca el inca spera ca finantatorul Teodor Florescu sa rezolve problemele cu Patricia Vizitiu si Cristina Neagu, ca acestea sa nu paraseasca formatia ardeleana.

"Refuz sa cred ca ambele jucatoare sunt libere de contract. Eu inca sper ca domnul Florescu sa discute cu ele si sa ramana amandoua la Brasov. Sunt doua fete de 20 de ani care conteatza foarte mult pentru echipa noastra si eu inca mai cred ca le putem tine la Brasov. Am vorbit cu Neagu azi-dimineata si ea se simte libera de contract, eu totusi nu simt asta. Sper sa se rezolve totul, mai multe nu pot sa spun", a afirmat Muller, potrivit NewsIn.

Ioan Gavrilescu: Oltchim le va oferta pe Neagu si Vizitiu

Presedintele clubului Oltchim Ramnicu Valcea, Ioan Gavrilescu a anuntat ca in cursul zilei le va contacta pe handbalistele Cristina Neagu si Patricia Vizitiu si le va face oferte, avand in vedere ca ambele au devenit libere de contract.

"Acum ca sunt libere de contract le vom contacta pe amandoua si le vom face oferte. Vor avea loc discutii pentru ca suntem interesati de ambele jucatoare. Cred ca mai au si alte oferte, sa vedem pretentii au si ce isi doresc si ele", a afirmat Gavrilescu, citat de NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.