Delegatia Romaniei a reusit sa castige 12 medalii de aur, doua de argint si 3 de bronz la Campionatele Balcanice de atletism in sala, competitie care s-a desfasurat la Atena (Grecia), informeaza site-ul oficial al competitiei.

Baietii au reusit sa castige 5 medalii de aur prin Catalin Campeanu (60m plat), Ioan Vieru (400m), Cristian Vorovenci (800m), Ionut Zaizan (1.500m), Alexandru Mihailescu (60m garduri). Andrian Valise a cucerit medalia de argint la saritura in lungime, in timp ce Alin Anghel (triplu salt) si Laurentiu Popa (aruncarea greutatii), au terminat pe locul 3, cucerind medalia de bronz. De asemenea, alti trei sportivi romani, Cosmin Suteu (3.000m), Mihai Dinisan (saritura in inaltime) si Adrian Cuciureanu (saritura cu prajina), au incheiat probele pe locurile 4.

Performantele tricolorilor au facut ca Romania sa termine pe primul loc in clasamentul general la masculin, cu 96 de puncte, fiind urmata in clasament de Grecia si Serbia, cu 89, respectiv 61 de puncte.

In probele feminine, Romania a castigat 7 medalii de aur prin Angela Morosanu (60m), Ana Maria Ionita (400m), Mihaela Neacsu (800m), Ancuta Bobocel (1.500m), Viorica Tigau (saritura in lungime), Cristina Bujin (triplu salt) si Anca Heltne (aruncarea greutatii). Anca Safta Budescu a terminat pe locul doi la proba de 3.000 de metri, in timp ce Monica Gombar a cucerit bronzul la saritura cu prajina. De asemenea, Andreea Radu a terminat pe locul 4 la proba de 60 de metri garduri, in timp ce Daniela Stanciu a terminat doar pe pozitia a cincea la saritura in inaltime.

La fel ca si in cazul clasamentului masculin, ierarhia feminina a fost condusa de Romania, cu 100 de puncte, in timp ce pe celelalte pozitii ale podiumului s-au aflat tot Grecia si Serbia, cu 94, respectiv 79 de puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.