Majoritatea oficialilor gruprilor din prima lig au declarat joi, pentru NewsIn, c sunt de acord cu amnarea returului cu o sptmn din cauza vremii nefavorabile din toat ara, deoarece terenurile sunt impracticabile, iar o decizie n acest sens se va lua n cadrul Comitetului Executiv al FRF.

"Daca se constata ca meciurile nu se pot disputa in conditii optime, atunci ar fi bine ca partidele primei etape din retur sa se amane cu o saptamana. Pentru noi nu ar fi niciun fel de problema, dar corect ar fi, daca se amana, sa se amane toate", a declarat joi, pentru NewsIn, presedintele Stelei, Valeriu Argaseala.

Oficialul gruparii din Ghencea a fost completat si de ofiterul de presa al campioanei CFR Cluj, Tudor Pop: "Momentan nu am facut nicio intampinare oficiala, insa, dupa cum e vremea in acest moment, ar fi de bun simt sa se amane returul. Daca am avea maine programat vreun joc, in mod sigur nu s-ar putea disputa. Terenul e foarte greu in acest moment. Daca va continua vremea in acest fel, in mod sigur vom cere amanarea returului".

Presedintele lui CS Otopeni, Lucian Baroiu, considera la randul sau ca startul returului ar trebui amanat in cazul in care vremea nefavorabila va persista. "Daca vremea se va mentine asa, avand in vedere ca suntem programati la Cluj, suntem de acord cu amanarea. Vremea e total nefavorabila disputarii meciurilor de fotbal", a opinat acesta.

Conducatorul nou-promovatei Gaz Metan Medias, Corin Cindrea, sustine la randul sau ca etapa a 18-a ar trebui amanata: "Noi jucam in deplasare prima etapa, dar am fi de acord cu amanarea campionatului pentru o saptamana. Terenurile sunt destul de grele, acum si ninge".

Un alt oficial din Liga I care cere amanarea returului este antrenorul lui FC Timisoara, Gabi Balint. "Sunt de acord cu amanarea pentru ca aici la noi ninge incontinuu. Ar avea de suferit atat spectacolul, cat si spectatorii din cauza vremii", a explicat tehnicianul.

Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, a afirmat ca "deocamdata terenul nostru de joc este bun, dar daca nu va fi asa la ora jocului cu Craiova, suntem de acord cu amanarea returului", in timp ce omologul sau de la FC Brasov, Dinu Gheorghe, a replicat: "Nu stiu daca este bine sa se amane debutul campionatului, insa am vrea sa aflam cat mai repede ce se va intampla ca sa stim ce program sa ne facem. Directorul executiv al Farului, Dan Para, a afirmat, la randul sau, ca "la Constanta e bine pana acum, suntem pregatiti pentru primul meci, dar acum minoritatea trebuie sa se supuna majoritatii si trebuie sa asteptam o hotarare".

Constantin Danilescu de la Dinamo crede ca Liga Profesionista va lua decizia cea mai buna, insa considera ca mai e destul timp pana la reluarea returului, programat saptamana viitoare. "Totul depinde de timp si mai est destul de mult tima pana la reluarea campionatului. In cazul in care vremea va fi nefavorabila, Liga Profesionista va decide ce este de facut", a afirmat acesta.

Presedintele lui FC Arges, Cristian Minca, nu considera ca amanarea ar fi de bun augur pentru echipele Ligii I, insa, tinand cont de vreme, o astfel de hotarare ar fi normala. "Nu cred ca ar fi o decizie buna, pentru ca fiecare echipa si-a facut pregatirea de asa natura incat sa inceapa sezonul saptamana viitoare. Cu toate astea, daca terenurile vor fi impracticabile, cred ca ar fi normala o astfel de hotarare, pentru ca e greu sa evoluezi in astfel de conditii", a spus Minca.

Antrenorul lui Pandurii, Sorin Cartu, sustine ca returul ar trebui programat mult mai tarziu deoarece terenurile in aceasta perioada sunt impracticabile. "De fiecare data cand incepe campionatul exista astfel de propuneri. La noi in tara s-ar putea juca pana pe 15 decembrie si sa inceapa returul mai tarziu, dar raman numai vorbe. Primele doua saptamani din decembrie sunt intotdeauna de toamna, iar la inceputul lui martie zici ca e iarna. Totul trebuie facut insa la inceput de sezon, nu in timpul campionatului. Fotbalul e afectat de terenurile grele. Pentru noi antrenorii nu e greu cu frigul, aplicam metoda lui Ceausescu, daca e racoare afara, mai luam o haina pe noi", a opinat acesta.

Vicepresedintele Gloriei Bistrita, Ioan Horoba, afirma ca terenul va permite disputarea partidei cu Rapid fara nicio problema. "La Bistrita a nins si a fost putina zapada, dar am dat-o la o parte si cred ca se poate juca fara niciun fel de probleme", a spus oficialul, in vreme ce Dan Tulpan de la Gloria Buzau nu crede ca returul va fi amanat: "Eu nu cred ca se va amana inceperea returului, deoarece programul competitional se poate deregla si calendarul e bine stabilit. Nu cred ca sunt asa mari probleme climaterice care sa amane prima etapa. Terenul de la noi oricum e bun de joc".

Directorul general al Otelului, Marius Stan, este printre putinii oficiali din Liga I care nu sunt de acord cu amanarea competitiei din cauza vremii nefavorabile. "Nu cred ca se mai pune problema amanarii meciurilor, in general in Romania sunt terenuri bune care pot fi curatate. Nu cred ca mai este ca inainte de 1989, atunci cand o ploaie mai puetrnica striuca terenurile. Nu sunt de acord cu o eventuala amanare, si asa pauza dintre competitii este destul de mare. La 1 februarie cred ca s-ar putea relua campionatul Romaniei", a spus acesta.
Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, este la randul sau impotriva amanarii si apreciaza ca vremea se va imbunatati pana pe 27 februarie. "Nimeni nu e mai informat ca mine in aceasta privinta. Sunt sigur ca vremea va fi frumoasa pana saptanana viitoare. Nu are rost sa amanam returul".

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis atentionare de cod galben pentru noua judete din sudul si sud-estul tarii, care vor fi afectate, de joi, ora 15:00, pana sambata dupa miezul-noptii de ploi, lapovita si ninsoare, iar vantul va bate cu viteze, care in rafale vor depasi 70-80 km/h. Judetele afectate sunt Mehedinti, Dolj, Olt, Turnu-Severin, Gorj, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Ialomita, Calarasi si Constanta. De asemenea, intensificari sustinute ale vantului se vor semnala si in sudul Moldovei, nord-estul Munteniei si in zona Carpatilor de Curbura.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.