Cupa UEFA reia Runda 32, ocazie cu care si-a pus jurnalistii la lucru si au facut un top10 jucatori pe care merita sa ii urmaresti de-a lungul competitiei, deloc surprinzator printre primii zece fotbalistii ai Cupei se numara si Adrian Mutu

Pozitiile din top par sa fie alese mai de graba dupa faima jucatorului si veniturile pe care le aduce clubului din publicitate si mai putin dupa valoarea lui in teren, cel putin asa au hotarat cei de la uefa.com.

David Beckham (AC Milan)
Jucatorul de 33 de ani imprumutat de la LA Galaxy i-a surprins pe multi datorita impactului sau in Seria A parasind scena europeana cu 2 ani in urma. Castigator al UEFA Champions League cu Manchester United FC in 1998/1999, spera sa isi adauge si Cupa UEFA pe a lui lunga lista de onoruri.

Danny (FC Zenit St. Petersburg)
Fostul jucator al lui Dynamo Moskova, venit la Zenit ca inlocuitor al lui Andrei Arshavin, si-a facut debutul la noua echipa marcand golul castigator impotriva lui Manchester United in Super Cupa UEFA din August 2008.

Diogo Luis Santo (Olympiacos CFP)
Fara o pozitie avantajoasa in UEFA Champions League, Olympiacos sunt determinati sa-si puna semnatura pe Cupa UEFA, iar cu Diogo intr-o forma atat de buna, au toate sansele sa atinga orice isi propun. Formatia greaca a invins o serie de cluburi de top vara trecuta, cu brazailianul de 21 de ani in teren, de atunci reputatia clubului a inceput sa straluceasca. Puternic in aer si cu o tehnica excelenta, Diogo a impresionat fotbalul european, mai ales prin cele doua goluri marcate impotriva celor de la SL Benfica, meciul terminandu-se cu un 5-1 in favoarea lui Olympiacos.

Yoann Gourcuff (FC Girondins de Bordeaux)
Zinedine Zidane a dus Bordeaux pana in finala in 1996, si ar putea ajunge din nou.. chiar si mai departe datorita formei stralucitoare a lui Gourcuff. Jucatorul de doar 22 de ani, a fost de foarte multe ori comparat cu marele Zizou.

Vagner Love (PFC CSKA Moskova)
Fotbalistul cu un nume demn de Valentine's Day, a marcat in finala UEFA de acum 4 ani, ajutand CSKA sa castige in fata celor de la Sporting Clube Portugalia. Cu 8 goluri inscrise de-a lungul competitiei, Love ii determina pe fanii clubului rus sa viseze din nou la argint.

Adrian Mutu (ACF Fiorentina)
Si iata-ne in sfarsit ajunsi si la briliantul nostru Adrian Mutu, care a marcat de sase ori sezonul trecut, ajutand Fiorentina sa intre in semifinale. Votat Fotbalistul Anului in Romania pentru a patra oara in Decembrie, Mutu spera sa isi aduca foarte mult contributia si in acest sezon.

Ivica Olic (Hamburger SV)
Croatul de 29 de ani, are deja patru goluri marcate care i-au adus faima si o campanie infloritoare. Desi s-ar putea sa fie in drum spre FC Bayern Munchen spre vara, fotbalistul a declarat ca "HSV este tot ce conteaza pana la sfarsitul sezonului. Ma voi darui 100 la suta, pana la fluierul final de la ultimul joc."

David Villa (Valencia CF)
Internationalul spaniol de 27 de ani, numai are nevoie de nicio introducere - cu exceptia acestui sezon unde a fost limitat la o singura aparitie ca inlocuitor. Cu 17 goluri marcate in 21 de meciuri de Liga, includerea lui ar ridica Valencia printre favorite la revendicarea coroanei pe care au castigat-o in 2004.

Axel Witsel (R. Standard de Liege)
Nu este de mirare ca unele dintre cele mai mari cluburi din Europa alearga dupa Witsel, care a fost votat Fotbalistul belgian al anului in Ianuarie, chiar la o saptamana dupa ce a implinit 20 de ani. Mijlocasul are o tehnica dinamica cu care isi pacaleste de multe ori adversarii.

Ashley Young (Aston Villa FC)
Young a fost numit nu mai putin decat "un geniu" de catre managerul sau Martin O'Neill, dupa ce a marcat de doua ori, chiar si in minutul 90, in victoria impotriva Everton Fc in Decembie. Numai Cesc Fabregas a marcat mai multe goluri decat jucatoruld e 23 de ani in Premier League in ultimul sezon..

Cam acestea sunt nominalizarile UEFA, fie ca ne convin fie ca nu. Tu ce crezi, Mutu pe ce pozitie ar trebui sa fie?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.