Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, vineri, la Iasi, cu prilejul consfatuirilor cu reprezentantii cluburilor din ligile inferioare din zona Moldova, ca antrenorii care critica selectia facuta de Victor Piturca dau dovada de ignoranta si nesimtire, transmite NewsIn

"Interventia antrenorilor cu privire la selectia facuta de Piturca mi se pare aroganta si nesimtita. Sa-si vada de treaba lor si sa nu-si mai dea cu parerea. Daca ne uitam la echipele de club, vedem ca nu au facut nimic in cupele europene. Asa ca, mai bine sa taca. De bine, de rau, nationala condusa de Piturca a ajuns la un turneu final si a scos doua remize cu doua echipei mari, pe cand echipele de club au fost eliminate inca din primul tur in cupele europene. Cand vor ajunge selectioneri, atunci sa-si dea cu parerea despre echipa nationala", a declarat Mircea Sandu.

Presedintele FRF a evitat sa vorbeasca despre viitorul selectionerului Victor Piturca in cazul in care nationala nu castiga cu Serbia: "Nu mai spun nimic, ca dupa aceea se interpreteaza din nou. Sa vedem ce va fi cu Serbia, apoi vom vedea ce este de facut. Speram sa nu se intample asta si sa ne caliuficam. Ratarea calificarii ne-ar costa enorm. Peste 5 milioane de euro financiar, dar si ca imagine".

Referitor la Mutu si Chivu, Mircea Sandu a declarat ca absenta lor s-a cunoscut in meciul cu Croatia: "Mutu si Chivu sunt doi jucatori importanti, iar absenta lor se resimte. Chivu este cel care filtreaza primele mingi, cel care accelereaza. Pacat ca am pierdut meciul cu Croatia, cred ca echitabil era un meci egal. Am pierdut, practic, pe doua autogoluri. Prima repriza a fost buna, dar in a doua am cedat, in special dupa ratarea lui Cocis. Oricum, Croatia este o echipa de top, in primele 7 ale lumii".

Seful FRF a mai afirmat ca se astepta la o afluenta mai mare de spectatori la amicalul cu echipa lui Slaven Bilic: "Ma asteptam la mai multi spectatori, dar cu siguranta cand vom avea si noi un stadion nou vor veni cate 30.000 de spectatori la meci. Va fi cu totul alta atmosfera, omul va veni ca la un spectacol, chiar si cu 15 minute inainte de meci, stiind ca are locul asigurat".

Sandu a subliniat importanta schimbarii sistemului competitional si micsorarea numarului de echipe in primele trei esaloane: "In momentul de fata avem 153 de echipe in primele trei esaloane, dar vrem sa ajungem la 113. In luna mai vom propune in cadrul Adunarii Generale a FRF un sistem cu 16 sau 18 echipe in prima liga, 2 serii de cate 12 echipe in liga secunda si 6 serii de cate 12 sau 14 echipe in cel de-al treilea esalon. Deja sunt echipe care se retrag, semn ca aceasta restructurare este benefica. Si asa nu cred ca sunt mai mult de 25 de jucatori foarte valorosi la nivelul primei ligi cu care sa poti emite pretentii si in competitiile majore. Toate echipele au iesit din primul tur al cupelor europene. Unde-i valoarea?".

Presedintele FRF a dezvaluit ca in viitor se poate ajunge la retrogradari de echipe in prima liga din cauza premierilor altor echipe: "Deocamdata la noi s-a retrogradat doar pe motivul neprimirii licentei, dar in viitor este posibil sa se ajunga la retrogradari si din alte motive. Este posibil sa se retrogradeze si pentru premierea altor echipe. Nu inteleg aceste premieri. Pentru ce se fac, cand exista un salariu pentru care jucatorul isi face treaba. Cat despre stenograme, acestea sunt documente importante pentru justitia romaneasca. Se intampla astfel de fenomene nu doar la noi, ci in multe alte campionate din Europa. Nu trebuie sa ne impacientam foarte mult. Cei de la UEFA iau masuri atunci cand anchetele sunt finalizate".

Mircea Sandu a incheiat spunand ca fotbalul romanesc sufera la capitolul infrastructura: "Avem serioase probleme cu infrastructura. Sunt echipe in tara care nu au unde sa-si desfasoare activitatea. Si la Iasi ar trebui ca municipalitatea sa investeasca 2-3 milioane de euro in baza sportiva. S-a miscat ceva in ultimii ani, dar nu suficient. Cat priveste echipa din Copou, din cate stiu eu traverseaza o perioada mai grea si vrea sa se salveze. Eu il simpatizam pe Ionut Popa, dar cred ca schimbarea sa poate aduce ceva nou la Iasi. Performanta se face insa cu jucatori valorosi".

Dupa consfatuirea de la Iasi, presedintele Mircea Sandu se va deplasa in zilele urmatoare la Braila si Mogosoaia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.